2014. március 26., szerda

Hatalmas verést kapott a Salzburg, elmaradt a rekordbeállítás!

A hétvégi bajnokavatást követően szerda este csúnya pofonba szaladt bele  a Salzburg, mely az Austria Wien vendégeként három kapott egy hármast. Ezzel véget ért egy nagy sorozat, oda a ligarekord beállításának lehetősége és a gólrekord is várat magára. Persze utóbbira bátran mondhatjuk, hogy ami késik, nem múlik! 

Austria Wien - Salzburg 3-0 (2-0)
G: Royer (16.), Suttner (27.), Gorgon (52.)
A mérkőzés elejét és egyben az első játékrészt nagyon megnyomta a hazai csapat, melynek meg is lett az eredménye. A 16. percben Royer vette be Gulácsi kapuját, majd bő tíz perccel később Suttner duplázta meg csapata előnyét. A fantasztikus támadógépezetéről hírhedt Salzburg neve mellé az első félidőben nulla kaput találó lövés került, ez pedig sokat elárul az Austria játékáról. Ki tudja, talán sokat mulattak a játékosok a bajnoki címet követően...

A második játékrészt egy Gorgon gól nyitotta, mely egyben a végeredmény beállítását is jelentette. Ez a vereség azt jelenti, hogy továbbra is a Rapid Wien ligarekordja érvényes, a bécsi klub 13 egymást követő győzelmet tud felmutatni, a Salzburg ezúttal 12-nél megtorpant. Ami pedig a gólrekordot illeti, szintén a Rapid a csúcstartó továbbra is 101 találattal, a Salzburg a mai napon maradt 98 gólos.

Az osztrák Bundesliga 29. fordulójának további eredményei:
Innsbruck - Admira 0-0
AC Wolfsberger - Ried 2-0
Grödig - Sturm Graz 0-6
Neustadt - Rapid Wien 0-3

A szezon meglepetéscsapata az újonc Grödig hatalmas zakóba szaladt bele és ezzel nem csak a második helyet, de dobogós pozícióját is elvesztette. Előzni tudott az Austria Wien és a Rapid Wien egyaránt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése