2014. január 12., vasárnap

Suarez duplája és egy kis bírói segítség kellett a Liverpool sikeréhez

Minden és mindenki a Stoke sikere ellen dolgozott, így gondolhatják ezt a "Fazekasok" szurkolói. A Liverpool ugyanis hathatós segítséggel tudta elvinni a három bajnoki pontot a Britannia stadionból a vasárnapi játéknap zárómeccsén. 

Stoke City - Liverpool 3-5 (2-2)
G: Crouch (39.), Adam (45.), Walters (85.) ill. Shawcross (5.-öngól), Suarez (32., 71.), Gerrard (51.-büntető), Sturridge (87.)

Mezőnyben rendkívül kiegyenlített játékot láthattunk, egyik csapat sem tudta másikra erőltetni az akaratát, így mindkét kapu előtt adódott bőven helyzet és említésre méltó esemény. A felvezetésben említettük a segítséget, mely a pool vitorláját tolta, nos, az első széllöket  Shawcross öngólja volt az 5. percben. Természetesen nem szándékosan talált az angol védő saját kapujába, ám ez a találat megadta a mérkőzés alaphangját. A 32. percben már 0-2 állt az eredményjelzőm, Suarez szerezte meg csapata második, önmaga 21. bajnoki találatát. Ekkor egy cifra zakó is kinézett a hazaiaknak, ám a félidő hajrájában öt perc alatt sikerült visszajönni a meccsbe, előbb a liverpooli ex-támadó Crouch volt eredményes, majd a rendes játékidő utolsó pillanataiban Adam egalizált.

A folytatásban aztán jött az a bizonyos ominózus eset, mely gyökeresen befolyásolta a végeredményt! A vendégek játékosa kézzel vett át egy labdát a büntetőterületen belül, ezt a bíró nem vette észre, majd megítélt egy büntetőt, mely a sokadik visszanézés után sem tűnik annak. Csakúgy, mint a Newcastle-Manchester City meccsen, itt is belenyúlt tehát a bíró a meccsbe. A megítélt tizenegyest Gerrard lőtte be az 51. minutumban. A folytatásban aztán ismételten jött Suarez klasszisa, az uruguayi gólzsák a 71. percben talált be. nem volt azonban még vége a gólözönnek, Walters a 85. percben szépíteni tudott (3-4), ekkor pedig igen izgalmas végjáték nézett ki. A hazaiak kinyíltak, minden áron egyenlíteni szerettek volna, ezt pedig Sturridge használta ki, beállítva a végeredményt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése