2014. január 12., vasárnap

Antalya Kupa: A Galatasaray büntetőpárbajban hódította el az aranyérmet

A Galatasaray hódította el a 2014-es Antalya Kupát, miután 0-0-ás rendes játékidőt követően hibátlan büntetőzéssel múlták felül skót ellenfelüket a Celtic Glasgow személyében. A négy csapatos minitorna a résztvevők felkészülését szolgálta. 

Celtic Glasgow - Galatasaray 0-0 - büntetők 4-5

A döntő első nagy lehetősége a holland Nordin Amrabat előtt adódott, mikor is egy remek kényszerítőzés után lőtt kapura, ám a gólvonalon álló hálóőr fölé tolta a löketet. A folytatásban is nyomás alatt maradt a Celtic kapuja, előbb szabadrúgásból, majd két remek akció végén szerezhetett volna gólt a Galata, amennyiben kicsit pontosabbak a befejező emberek. A 34. percben aztán kis híján öngólt vétettek a törökök, majd Pukki hagyott ki egy ziccert. Feléledt a Celtic, komoly gondok voltak a török védelemben, gól azonban nem esett. 

A második félidő elején aztán a kihagyhatatlant is kihagyták a törökök, akik sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám valahogy a kaput csak nem sikerült bevenniük. A gólöröm helyett maradt a fejfogás. A második félidő első skót helyzete a 80. percben adódott, ekkor egy kontratámadás végén hibáztak a vendégek. Mondhatni meccslabda volt. Az utolsó nagy helyzetet a Galata hibázta el, vagy fogalmazzunk úgy, jó helyen volt a skót védő, akiről a labda szögletre vágódott. Következhetett tehát a büntetőpárbaj, hosszabbítás nem volt.

A Galatasaray nem hibázott, Inan, Yilmaz, Umut, Felipe Melo és Riera is belőtte a maga tizenegyesét, míg a túloldalon Henderson, Biton, Atajic és Balde értékesítette, ám a második párban Forrest kihagyta.

Antalya Kupa 2014

Elődöntők:
Trabzonspor - Celtic 1-3
Galatasaray - Ajax 2-1

Bronzmeccs:
Trabzonspor - Ajax 1-1 - büntetők 4-3

Döntő:
Celtic - Galatasaray 0-0 - büntetők 4-5

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése