2014. január 12., vasárnap

Meglopták a "Szarkákat", avagy bírói segédlettel, vezéráldozatokat szedve élen a City

Végletekig kiélezett, izgalmas és fordulatokban gazdag mérkőzést vívott egymással a Newcastle United és a Manchester City. A találkozó főszereplője sajnos a játékvezető volt, mely mondhatni meglopta a hazaiakat, egy megadott, majd visszavont góllal. Győzelmével élre állt a City, mely vezéregyéniségei miatt aggódhat. 

Newcastle United - Manchester City 0-2 (0-1)
G: - ill. Dzeko (8.), Negredo (90+5.)

A vendégek rögtön a lovak közé csaptak és gyorsan, már a 8. percben megszerezték a vezetést, miután Kolarov labdájára érkezett remekül Dzeko és lőtt a Krul mögött elterülő hálóba. A bekapott gól nem zavarta össze a hazaiakat, akik bátran mentek előre. Mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, ám hol a játékosok voltak pontatlanok, hol pedig a kapuvédők remekeltek. Az első félidőben nagyon belenyúlt a mérkőzésbe Mike Jones játékvezető, aki előbb megadta Tiote távoli bombáját, majd az asszisztensével folytatott konzultáció után érvénytelenítette azt, mondván egy játékos, aki a labda elől hajolt el zavarta Hart munkáját, így a kapus nem tudott hárítani. Itt álljunk is meg egy szóra! A szabályok értelmében lehet mondani, hogy helyesen döntött a játékvezető, ám a játék szellemét figyelembe véve semmiképen sem! A felvételeket sokadjára visszanézve is úgy gondoljuk rossz döntést hozott a bíró, akit a félidőre vonulva a Newcastle trénere erősen kritizált. Természetesen az ítélet után mindjárt más lett a meccs képe, tüzessé vált a hangulat mind a pályán, mind pedig a lelátón. 

A második játékrészben aztán mindent megtettek a hazaiak az egyenlítésért, a gól azonban nem akart összejönni, Remy előtt adódott, talán a legnagyobb lehetőség, de voltak próbálkozásai a vendégeknek is. Előbb Yaya Toure hagyta el lábát húzva a pályát, ami rossz hír a "Polgárok" híveinek, ami pedig még rosszabb az Nasri sérülése. A francia baját Mapou Yanga-Mbiwa válogatott béli csapattársa látta el, egy a futballpályára nem illő szabálytalanságsorozattal. A pályát hordágyon térdrögzítővel hagyta el Nasri, mely sok jóra nem utal. Mbiwa  egyébként megúszta az esetet egy sárgával, ám igen piroskás volt ez az eset.

A végjáték csakúgy, mint az egész meccs izgalmasra sikeredett, mindkét kapu veszélyben forgott. A 87. percben Fernandinho fejese után a felsőléc hárított, majd a hét perces hosszabbításban eldőlt a meccs, miután Negredo szerencsés találatot könyvelhetett el a 95. percben.

Az eredményre nézve sokan azt hihetik, hogy ez egy sima meccs volt, ám ez nem igaz, a City vért és verejtéket izzadt! Azt pedig mi lett volna ha...

A Manchester City győzelmével átvette a vezetést a Premier Leagueben, melyet az Arsenal hétfőn az Aston Villa legyőzésével vehet vissza.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése