2014. január 22., szerda

Három olasz sztárklub és a PSG is a Hoffenheim csillagát akarja

A német Bild sorai közt arról lehet olvasni, hogy igen nagy figyelmet kap ezekben a napokban a Hoffenheim fiatal brazil csillaga Roberto Firmino, aki elképzelhető, hogy már nem sokáig lesz a német klub játékosa. 

A hírek szerint nívós olasz klubok, az Inter, Juventus, AC Milan trió is a 22 esztendős támadó középpályás játékjogára pályázik. Emellett nem csak a Serie A topklubjai mutatnak érdeklődést, hanem a PSG is, mely mint tudjuk, ha kell valaki anyagi korlátokat nem ismer. Na de ki is ez az ifjú tehetség?

Firmino a brazil Figueirense nevelése, ahol profi pályafutását is megkezdte, a 2009-2010-es szezonban, mely annyira meggyőzőre sikeredett, hogy a Hoffenheim lecsapott rá és Európába csábította. Lassan három esztendeje annak, hogy a Hoffenheim játékosa lett, ez idő alatt pedig fokozatosan a csapat vezéregyéniségévé vált. Az idei esztendeje mind gólok, gólpasszok tekintetében kimagasló, de az egyéb statisztikai mutatók is arról árulkodnak, hogy egy nem akármilyen játékos van beérőben. Idén egyébként 18 Bundesliga meccsen 8 gólnál és 6 gólpassznál jár, míg a kupában 3 meccsen 4 gól és 4 gólpassz a mérlege.

Akik hétről hétre figyelemmel követik a német pontvadászatot, azok nagyon jól tudják, hogy kiről van szó, illetve Firmino milyen kvalitásokkal bír. Nem csoda tehát az érdeklődés, kérdés ki lép előbb, ki ajánl jobbat és többet. A transfermarkt.de legutóbbi becslése szerint Roberto piaci értéke 11 millió euró, míg szerződése 2015 nyaráig érvényes.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése