2014. január 22., szerda

Argentin válogatott hálóőrt szerződtetett a Sunderland

Kerete megerősítésén serénykedik a kiesés ellen küzdő Sunderland, mely az utóbbi hetekben beérte riválisait és immáron nem sereghajtó. A legfrissebb szerzemény a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Almeria gárdájától érkezik és kétszeres argentin válogatottnak mondhatja magát. 

A 27 esztendős Óscar Ustari nem túl hosszú, csupán a szezon végéig szóló szerződést kötött a Sunderland vezetőivel. Az óvintézkedésre azért is volt szükség, mert Vito Mannome mögött a második számú hálóőr Keiren Westwood sérüléssel bajlódik, a keretben pedig harmadik számú hálóőrként egy fiatal mindössze 19 esztendős hálóőr van Jordan Pickford személyében rutin nélkül.

Ustari korábban Independiente színeiben szerepelt hazájában, mely egyben nevelőegyüttese is volt, majd Európába szerződött a Getafe csapatához, ahol a kevés játéklehetőség miatt öt esztendő után 2012-ben hazaigazolt és a Boca Juniors csapatát erősítette, de szezon végén újra kalandra szánta el magát és Almeriát választotta, ahol azonban az idei szezonban csupán a Király Kupa párharcokon kapott szerepet.

Kétszeres felnőtt argentin válogatott, illetve olimpiai és u20-as világbajnoknak mondhatja magát. Tán sokkal több volt benne, mint amit eddig ki tudott hozni magából, karrierjéből.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése