2013. október 10., csütörtök

Wilsher beszólt, keményen kritizál

Azt követően, hogy Adnan Januzaj hőssé lett Manchesterben a Sunderland elleni bajnokit követően, mindenki a válogatottságról beszél, ami az ő esetében igen összetett történet. Lényeg, hogy az angolok is szeretnék honosítani, ezt pedig az Arsenal játékosa Wilsher éles kritikával illette a sajtóban. 

A mindössze 18 esztendős labdarúgó Belgiumban látta meg a napvilágot, de jogosan jelentkezhet be kegyeiért Albánia, Koszovó, Szerbia, vagy éppen Törökország. Az angolok pedig azt szeretnék, hogy a több mint öt esztendeje Angliában élő játékos a Háromoroszlánosokat szolgálja.

"Ha angol vagy, akkor angol vagy, és játszhatsz az angol válogatottban. Csak angoloknak szabadna játszaniuk a nemzeti csapatban." - emelte ki Wilshere első szavaiban

"Ha öt évig Angliában élsz, attól számomra te még nem vagy angol, így nem kellene a válogatottban játszanod. Ez még önmagában nem jelenti azt, hogy képviselheted az országot. Ha én Spanyolországba mennék, és öt évig ott lennék, nem lépnék pályára a spanyol válogatottban."

Ha belegondolunk, akkor nagy igazságot mondott az Ágyúsok játékosa, teljes mértékben egyet értünk vele! Ha valaki magyar akkor ne legyen osztrák válogatott és ez fordítva is igaz legyen, egy honosított brazil se öltse magára a magyar címeres mezt...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése