2013. október 10., csütörtök

Távozna a Vörös Ördögök védője

Megelégelte a kispad koptatását Fábio a Manchester United kétszeres brazil válogatott védője és a Goal.com-nak adott interjújában a váltásról beszélt és annak lehetőségeiről. 

"Nem tudom. Talán eljött az idő a távozásra, talán a következő átigazolási időszakban vagy a következő idényben eligazolok. Vannak jó lehetőségek." 

"Boldog akarok lenni, és játszani szeretnék, közel akarok lenni a családomhoz. Talán visszatérek Brazíliába, talán nem, majd beszélnem kell a menedzserrel arról, mi a legjobb számomra."

"A Fluminense iránti szeretet nagyon nagy. Hét évet játszottam ott, és ha visszamegyek oda, akkor azt nagy büszkeséggel fogom tenni, mert különleges szeretet van bennem a klub iránt."

A 23 esztendős Fábio da Silva az új vezetőedző Moyes elképzeléseiben sem szerepel kulcsemberként, erre unt rá a fiatal brazil. aki érthetően játszani szeretne, nem  ücsörgéssel gyűjteni az eurókat. Nem minden a pénz, a futballszeretet úgy tűnik esetében sokkal erősebb és lássuk be igaza van. Az idei szezonban mindössze egyetlen egy meccsen jutott szerephez, akkor a bajnokságban pályán tölthette mind a kilencven percet.

Az viszont meglepő, hogy egy ilyen fiatal és tehetséges labdarúgó haza vágyik, nem pedig Európa a cél. A Fluminense az a klub, ahol megtanulta a labdarúgás alapjait, a junior csapatból hozta el a United még 2008-ban. 

Ami az átigazolást illeti egyáltalán nem mindegy, hogy a télen távozik Fábio vagy a szezon végén, ugyanis 2014-ben lejár a szerződése, így könnyedén ingyen távozhatna, míg télen azért még fizetni kell érte. Alias ha a United pénzt akar látni belőle, akkor mindenképpen télen kell továbbpasszolniuk. A transfermarkt.de becslései szerint jelenlegi értéke 6 millió euró, ezen azonban jókorát csökkent a nemsokára lejáró szerződés.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése