2013. szeptember 26., csütörtök

Serie A: Az újonc ellen botlott a Napoli, továbbra is hibátlan és éllovas a Roma

Óriási meglepetést hozott az újonc Sassuolo vendégjátéka Nápolyban, melynek köszönhetően a bajnokaspiráns elvesztette hibátlan mérlegét és átadta első helyét a tovább robogó AS Roma számára.  

Azt követően, hogy az Inter hétvégén hazai közönsége előtt gurított hét gólt a Sassuolo csapatának, mindenki nagy gólarányú zakóra számított Nápolyban is, azonban minden meccs más, erre adott tanúbizonyságot  szerda esti meccs. Dzemaili hamar vezetést szerzett a hazaiaknak, öt perrcel később azonban már 1-1 állt az eredményjelzőn, mely a kilencven perc végén sem változott. Hiába a nagy mezőnyfölény, a labdarúgást gólokban mérik. Ezzel a döntetlennel nagyon fontos pontokat hullajtott el Benítez csapata és adta át vezető helyét a "Farkasoknak".

Apropó "Farkasok"! Tovább szárnyal az AS Roma együttese, mely ezúttal Genovában aratott két gólos győzelmet Koman Vladimir korábbi együttese a Samp felett. A mérleg makulátlan, ötből öt meccs ami 15 pontot jelent és listavezetést. A gólarány is fantasztikus 12-1, ez pedig kiválóan jelzi, hogy milyen jól összeállt a fővárosiak védekezése. A meccsel kapcsolatban meg kell említenünk, hogy Tottiék csak kétszer találták el a hazaiak kapuját, ez azonban két gólt eredményezett.

Napoli - Sassuolo 1-1 (1-1)
G: Dzemaili (15.) ill. Zaza (20.)

Sampdoria - AS Roma 0-2 (0-0)
G: - ill. Benatia (65.), Gervinho (89.)
Kiállítva: Barilla (90+1.) ill. -

Elképesztő és fordulatokban gazdag meccset hozott az Atalanta vendégjátéka. Egy gyors gólváltást követően a Parma a félidő végére már 4-2-es vezetésre tett szert, és aligha gondolta egy hazai szurkoló is, hogy ebből még szoros meccs lehet. A helyzeten azonban Amauri kiállítása nagyon sokat változtatott, a hazaiak megfogyatkoztak és ez teret engedett az Atalanta számára. Livaja tíz perccel a vége előtt szépített, így izgalmas végjáték következett, melyben megvolt az esély az egyenlítésre, azonban kimaradt. A Parma ezzel megszerezte első győzelmét és elmozdult a kiesőzónából.

Parma - Atalanta 4-3 (4-2)
G: Mesbah (19.), Parolo (28.), Rosi (35.), Parolo (40.) ill. Bonaventura (20.), Denis (44.), Livaja (79.)
Kiállítva: Amauri (53.) ill. -

Torino - Verona 2-2 (1-1)
G: Cerci (36., 53.) ill. Juanito (44.), Moras (66.-büntető)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése