2013. szeptember 26., csütörtök

Serie A: Újabb Milan blama, öngóllal nyert a Juve

Nem volt fogukra való a hétközi forduló az olasz sztárcsapatoknak, ugyanis a Napoli mellett a Milan is rendkívül fontos pontokat hullajtott, míg a Juventus csupán szerencséjének köszönheti győzelmét.  

A Milan pontszerzése megér egy misét, ugyanis piros-feketék a lefújás előtt két perccel még két gólos hátrányban voltak. A találkozó elején Poli szerzett vezetést a vendégeknek, azonban a nagy mezőnyfölény ellenére a kapura a Bologna játszott veszélyesebben és ennek meg is lett az eredménye, ahogy múlt az idő, úgy fordult meg a kocka. A Milan két hőse Robinho és Abate lett, talán még maguk a játékosok sem hitték el, hogy sikerült ebből a helyzetből pontot szerezniük. A tény azonban tény, a Milan továbbra is szenved és csupán tizenkettedik a bajnokságban öt fordulót követően 5 ponttal. Több ízben is felmerült Allegri mester menesztése a sajtóban, helyére pedig az önkéntes klubvezetők (újságírók) ki is jelölték Inzaghit, a klub korábbi csatárát. A Bologna látatlanban bármikor aláírta volna az egy pontot, azonban a látottak ismeretében biztosan nagyon elégedetlenek. Továbbra is hiányzik az első győzelem.

Bologna - AC Milan 3-3 (1-1)
G: Laxalt (33., 52.), Chrisodoulopoulos (62.) ill. Poli (12.), Robinho (89.), Abate (90.)

Valami a Juventus háza táján sincsen rendben, a csapat hétvégén az újonc Verona ellen szenvedett, most pedig a nem túl acélos Chievo otthonában szenvedett meg. Hiába a nagy mezőnyfölény és a helyzetek, Quagliarella  kivételével minden támadó csődöt mondott Conte legénységében. A vezetést is a hazaiak szerezték meg nagy meglepetésre és bár két gólt szereztek a meccsen kikaptak, mivel a második öngól volt a 65. percben. 

A Lazio egy gyors gólgyártást követően szép fokozatosan gyűrte le a Catania csapatát, mely fél órát emberhátrányban kényszerült lejátszani. A fővárosiak rengeteg lövéssel próbálkoztak, győzelmük igen megérdemeltnek mondható. 

Chievo - Juventus 1-2 (1-0)
G: Thereau (28.) ill. Quagliarella (47.), Bernardini (65.-öngól)

Lazio - Catania 3-1 (2-1)
G: Ederson (4.), Lulic (39.), Hernanes (90+4.) ill. Barrientos (6.)
Kiállítás: - ill. Bellusci (61.)

Livorno - Cagliari 1-1 (1-0)
G: Luci (23.) ill. Ibarbo (53.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése