2013. szeptember 26., csütörtök

Angol Ligakupa: búcsúzott a Liverpool, Swansea duó, büntetőkkel lépett tovább az Arsenal - eredmények

Kialakult a nyolcaddöntő mezőnye az Angol Ligakupában. A nap rangadóján a Manchester United lépett tovább a Liverpool ellenében, míg a Swansea másodosztályú leckét kapott idegenben. Az izgalmak a ködös Albionban hágtak a tetőfokra, ugyanis hirtelen halál döntött a továbbjutó kilétéről. 

Viszonylag eseménytelen, de annál küzdősebb első játékrészt hozott a két vörös csapat ütközete, melyen Suarez újra pályára léphetett a pool színeiben. A hazaiak beívelésekkel és széljátékkal próbálkoztak, míg a vendégek két-három ízben jutottak ellenfelük büntetőterületén belülre, de ott elfogyott a tudomány.

A második félidő elején jött a hidegzuhany, Hernandez maradt teljesen üresen a 46. percben egy szögletnél és nem habozott, a kapuba fejelte a felé szálló labdát, mely mint később kiderült továbbjutást ért a United számára. A párharc mindvégig nyitott maradt, ez többnyire Nani számlájára írható, aki több alkalommal is rossz, önző megoldást választott. Az i-re a pontot Kagawa tehette volna fel, lövése azonban a kapufán forgácsolódott. A vendégek kinyíltak, ez természetes volt, hiszen hátrányban voltak és a végjátékban akár meg is fordíthatták volna a meccset, azonban Moses közeli fejesét De Gea fogta, míg a visszatérő gólzsák Suarez a kapufát találta telibe.

Manchester United - Liverpool 1-0 (0-0)
G: Hernandez (46.) ill. -

Igazi meglepetéssel szolgált közönségének a Birmingham City, mely a walesi földről érkező Swansea együttesét oktatta másodosztályú leckével igazán elsőosztályú módon. Az első játékrész gól nélkül zárult, a másodikban azonabn kinyílt a hazai gólzsák, melyre válasz csak az utolsó pillanatban volt, így könnyedén jutott a legjobb tizenhat közé a Birmingham. A "Szarkák" kapott gól nélkül hoztál le a Leeds elleni meccset, míg a Stoke ugyan ilyen arányú győzelmet aratott a harmadik ligás Tranmere otthonában. A végjáték izgalmasra sikeredett, megvolt a hazaiak előtt a sansz, azonban gólt nem szereztek, nem úgy mint Crouch a vendégek csatára, aki a hosszabbítás végén rezgette meg a hálót.

Ahogyan megszokhattuk Wenger a Ligakupában a fiataloknak szavaz bizalmat, így volt ez most is. A mérkőzést Gera Zoltán csapata mentette hosszabbításra, melyben nem tudtak dönteni a felek, így következhetett a büntetőpárbaj, melyet a londoniak bírtak jobban. Apropó, a meccsen játszott az önmagát csodacsatárnak aposztrofáló Bendtner, de nem értjük, hol maradtak a csodagólok...

Birmingham (II.) - Swansea 3-1 (0-0)
G: Burn (57.), Green (61.), Adeyemi (81.) ill. Wilfried (90+5.)

Newcastle - Leeds (II.) 2-0 (1-0)
G: Cisse (31.), Gouffran (67.) ill. -


Tranmere (III.) - Stoke 0-2 (0-1)

G: - ill. Ireland (25.), Crouch (90+4.)

West Brom - Arsenal 1-1 (0-0) - büntetőkkel 3-4
G: Berahino (71.) ill. Eisfeld (61.)

Korábbi eredmények:
Southampton – Bristol City (III.) 2-0
Aston Villa – Tottenham 0-4
Hull City – Huddersfield (II.) 1-0
Leichester (II.) – Derby (II.) 2-1
Manchester City – Wigan (II.) 5-0
Burnley (II.) – Nottingham (II.) 2-1
Sunderland – Peterborough (III.) 2-0
Swindon (III.) – Chelsea 0-2
Watford (II.) – Norwich 2-3 - hosszabbítás után
West Ham – Cardiff  3-2
Fulham – Everton 2-1

A nyolcaddöntő mezőnye:
Southampton, Tottenham, Hull City, Leichester City (II.), Manchester City, Burnley (II.), Sunderland, Chelsea, Norwich City, West Ham United, Fulham, , Birmingham City, Newcastle United, Stoke City, Manchester United, Arsenal

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése