2013. február 22., péntek

Az Arsenal a Dortmunad ászával erősíthet, a pénz megvan...

Nem úgy muzsikál az Arsenal, ahogyan azt a vezetők, vagy éppen a klub szimpatizánsai elvárnák. Tekintsünk a múltba, vagy csupán az idei szezonra, tény, hogy a Wenger vezette ágyúsok nyolc esztendeje nem nyertek semmit és ez idén is így marad. Változások szelére van szükség, ugyanis eddig Európa elitjéhez tartozott a csapat, még ha nem is nyert semmit, de az idei játék és produkció igencsak a léc, a mérce alá esik. A klub messze földön híres arról, hogy nem megveszi a sztárokat, hanem felneveli őket, azonban tisztán látszik, ez nem egy járható út, főleg úgy, hogy értékeit nem tudja megtartani a csapat. A vezetők úgy döntöttek 80 millió  font áll majd Wenger rendelkezésére a nyáron, hogy megerősítse a csapatot. 

Sokan a Wenger korszak vészharangját kongatják, azonban nincs semmi arra utaló jel, hogy a klubvezetés is kongatná ezt a harangot, külső szemmel a bizalom él. Sok pénz a 80 millió font, bár nézőpont kérdése, hogy mihez, hiszen gondoljunk a PSG, City, Chelsea trió tárcájára, akkor csupán aprópénz. Ha azt nézzük, sem egy Cristiano Ronaldo, sem pedig egy Lionel Messi nem vehető meg ebből a pénzből, azonban sok remek és kiváló játékos igen. Kérdés, miként használja ezt fel Wenger, hány játékosra és jó döntéseket hoz-e?

A sajtóhírek szerint a jelenlegi első számú kiszemelt a Borussia Dortmund egyik ha nem a legnagyobb ékköve Mario Götze. A 20 esztendős német válogatott labdarúgó azonban nagyon jól érzi magát a csapatnál, 2016-ig hosszabbított és leszögezte nem tervez váltani. Ráadásul a transfermarkt.de a piaci értékét 42 millió euróra taksálja, ami több mint az Arsenal edzőjének kezébe bocsájtott összeg fele. Kérdés, ha vajon sikerülne is a transfer megérné?

Erre választ csak a sikeres üzlet és az idő adhat, azonban Götze kérőinek sora nem csupán az Arsenal személyében nyilvánul meg, elég megemlíteni a két spanyol óriást a Real Madridot és a Barcelonát. Mindkét klubbal hírbe hozták már a fiatal németet.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése