2013. február 22., péntek

Chelsea játékost vehet az Arsenal!

Mint arról ma már egy cikkünkben beszámoltunk, Arsene Wenger komoly erősítésekre kap pénzt a nyáron, így jelentősen megerősödhet az ágyúsok kerete a következő szezonra. Az első számú kiszemelt Götze a Dortmund kiválósága, azonban nem csak ő szerepel a tervek közt, hanem például a Chelsea fiatal angol utánpótlás válogatott  játékosa Nathaniel Chalobah. 

Ez első hallásra nem egy sztár erősítés, azonban a statisztikák és a szakértők nem hazudnak. Az első hallásra furcsa nevű játékos nem éppen angol felmenőkkel rendelkezik. A napvilágot Sierra Leone földjén látta meg, azonban karrierje csupán Angliához köthető. A Chelsea utánpótlásában kezdett el focizni és már 17 esztendősen tavaly bemutatkozott a profik közt a Championsleagueben a Watford színeiben kölcsönben. Azóta stabil embere a csapatnak, 18 esztendősen ez nem semmi teljesítmény, így nem véletlen, hogy az Arsenal felfigyelt rá.

Posztját illetően védekező középpályásról van szó, az angol utánpótlás válogatott ranglétráját pedig már végig járta. Jelenleg az utolsó lépcsőfokon az u21-es csapat tagjának mondhatja magát, említésre méltó szám, hogy például az u17-es csapatban 34 alkalommal lépett pályára.

Azt, hogy az ágyúsok mennyiért és miként szerezhetik meg a jelenleg kölcsönben lévő fiatal tehetség játékjogát nem tudni, a transfermarkt.de oldalán még nincsen becsült piaci ára a fiatal játékosnak.

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése