2013. január 7., hétfő

Botrány közeleg! Mourinho győz? - Avagy Casillas helyére érkezik Petr Cech...

Angol sajtóértesülések szerint Mourinho a Real Madrid trénere keresi Iker Casillas utódját és már meg is van a kiszemeltje. A hírek arról szólnak, hogy a portugál tréner korábbi kapusát Petr Cecht hozná madridba, nem is akár milyen összegért. 

A Málaga elleni mérkőzés óta téma Mourinho és Casillas viszonya, a tréner tagadja, hogy személyes ellentét vezetett odáig, hogy a Real Madrid megkörnyékezhetetlen kapusa kikerült a gólvonalról. A Special One szakmai döntésről beszél, mondván a második, immáron első számú hálóőr Adan momentán jobb, mint Iker.

Ezen kijelentést nehéz elképzelni, úgy tűnik itt mélyebb dolgokról van szó és nem szakmaiságról. A hétvégén ismét csak a padon kezdett a spanyol válogatott kapus, de a hatodik percben kénytelen volt beállni, hiszen a királyi gárda kapusát kiállították. Casillas el sem fogadta a csapatkapitányi karszalagot, melet Ronaldo neki adott volna, ezzel jelezvén, hogy ne gondolja senki, hogy minden rendben.

Casillas debütálása óta kirobbanthatatlan a kapuból, a szurkolók imádják és szeretik, ez pedig oda vezet, hogy a szurkolók elpártolnak a portugál tréner mellől, a jelek erre mutatnak. Nagy tehát a kavarodás a Real Madrid háza táján, szinte biztosnak tűnik, hogy valaki távozik. Vagy Mourinho, vagy pedig Iker Casillas.

A szurkolók egyértelműen imádott kapusuk mellett állnak, hiába a Special One iránti nagy szeretet, ez most elhalványulni tűnik. Viszont ha a hírek igazak, akkor kettejük személyes párharcát a tréner nyeri, szinte elképzelhetetlen, hogy Casillas távozzon...

De, ha Cech érkezik, biztosan nem padozni fog jönni, főleg nem Mourinho keze alatt. Korábban már dolgoztak együtt és nagyon jó baráti viszonyt ápolnak, így egyértelműnek tűnik, mi fog történni, ha a Chelsea kapusa tényleg érkezik. Állítólag Jose 28 millió fontot sem sajnálna a cseh kapusért kiadni, erre az összegre, pedig a Chelsea is rábólinthat.

Cech a következő nyilatkozattal élt nemrégiben -  Ha esetleg egyszer szeretnék kipróbálni valami újat, akkor azt csakis olyan klubban tudnám elképzelni, amelyik legalább hasonló szinten áll, mint a Chelsea. Sosem lehet tudni, mit hoz a jövő egy játékos életében, úgy gondolom, hogy még elég idő van a pályafutásomból hátra ahhoz, hogy más csapatban is kipróbáljam magam. 

Úgy tűnik, az indulatok egyre jobban elszabadulnak, ha pedig kifakadnak, óriási botrány lehet Madridban.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése