2013. november 1., péntek

Premier League: Arsenal-Liverpool rangadó a 10. fordulóban - előzetes

Hét közben a Ligakupában szerepeltek a még talpon lévő csapatok, szombaton azonban már a bajnokságban kell bizonyítani. Nincsen megállás, a 10. fordulóval folytatódik a  Premeir League, mely ezúttal is remek párharcokat tartogat. A hétvége meccsének az Arsenal-Liverpool derbi ígérkezik. 

A 10. forduló szombaton az ebéd utáni pihenés idejében kezdődik, ekkor a Newcastle United otthonába látogat a Chelsea a három bajnoki pont reményébe. A londoniak előtt nagy lehetőség állhat, hiszen egy esetleges Arsenal botlás azt jelentheti, hogy Mourinho csapata az élre állhat, ehhez persze nyerni kell a Rémy fémjelezte "Szarkák" ellen, akik csupán 11. pozícióban tanyáznak, teljesítményük pedig igen csak ingadozó.

A folytatásban pályára lép a két manchesteri óriás, a United a Fulham otthonában folytathatja a zárkózást az élmezőny irányába, míg a City a kieső helyen álló "Kanárikat" fogadja. A hétvégén első győzelmét ünneplő Sunderland a Hull City otthonában folytatná a pontok gyűjtögetését, ehhez azonban a hazaiaknak is lesz pár keresetlen szavuk. A szezon meglepetéscsapata a Southampton ezúttal idegenben folytathatja remek menetelését. Az ellenfél a Stoke gárdája lesz, mely közvetlenül a kiesőzóna előtt tanyázik. A liga utolsó Crystal Palace a West Brom otthonába látogat, míg a West Ham az Aston Villával mérkőzik meg.

A forduló csúcsmérkőzése a Liverpool és az Arsenal találkozása lesz, melyre nyugodtan ráillik a hat pontos mérkőzés jelzője. A vörösök védői előre retteghetnek a Ramsey, Özil, Giroud triótól, míg hazai részről Sturridge és Suarez nevét retteghetik a védők. A pontosztozkodás a Chelsea és a Tottenham számára tökéletes lenne.

Vasárnapra két mérkőzés marad, egy igazán jónak ígérkező derbire kerül sor Liverpool kékebbik felében, ahol is a 6. pozícióban tanyázó Everton várja a Spurs legényeit, azokat a labdarúgókat, akik túlóráztak hét közben a Ligakupában. Persze nem minden alapember játszott, de van akinek a lábában van a 120 perc és az izgalmakkal teli büntetőpárbaj. A forduló zárómeccse egy walesi derbit hoz, melyre még nem volt példa a Premier League történetében. A Cardiff hazai oroszlánbarlangjában fogadja a Swansea Cityt. 

Szombat:
13:45 Newcastle United - Chelsea (DigiSport 1)
16:00 Fulham - Manchester United (DigiSport 1)
16:00 Hull City - Sunderland 
16:00 Manchester City - Norwich City
16:00 Stoke City - Southampton
16:00 West Bromwich - Crystal Palace
16:00 West Ham United - Aston Villa
18:30 Arsenal - Liverpool (DigiSport 1)

Vasárnap:
14:30 Everton - Tottenham (DigiSport 1)
17:00 Cardiff - Swansea

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése