2013. november 1., péntek

Nyilvánosságra hozták Dzudzsák Balázs keresetét

Az orosz sport.ru nyilvánosságra hozott egy listát, melyen a Premjer-Liga 90 legjobban kereső játékosának neve és fizetése szerepel. A liga "legjobb" magyar légiósa Dzudzsák Balázs közel sem jár a legjobban fizetett labdarúgókhoz, azonban bére egy átlag ember számára így is felfoghatatlan. 

Balázs a lista 20. helyét foglalja el, évi 2,5 millió eurós keresetével, mely magyar forintra átszámítva 714 millió forint. Igen, jól olvasták, 714 millió! A dobogó igen csak messze van tőle, a legjobban kereső játékos az orosz bajnokságban ugyanis Hulk. A Zenit brazil csatára évi 7 millió eurót tesz zsebre, míg őt Dzsudzsák Balázs két csapattársa követi a dobogón. Kevin Kurányi évi 5,7 millió eurót tesz zsebre, míg Alekszandr Kokorin 5 milliót keres.

Hány magyar család tudna megélni ebből a pénzből (714 millió forint) ? Sajnálatos dolog, hogy a pénz ilyen fontos szerepet tölt be a labdarúgásban. A játékosok túlértékeltek lettek, valahol meg kellene húzni a plafont, mert ez így nincsen rendjén. Más ember gyárban gürizik minimálbérét több műszakban, míg van aki életeket ment, kockára teszi az életét nap mint nap különösebb hála nélkül.

Eljátszottunk a gondolattal, és leosztottuk, mennyit keres egy nap alatt Dzsudzsák Balázs!
Nos, 24 óra alatt kicsivel több mint 1,9 millió forint tesz zsebre, míg az úgymond órabére 80 ezer forintra rúg. Percenként pedig 1300 forintot tesz zsebre... (Ezek kerekített összegek)

Na ez a nem mindegy! Ne feledjük, Balázs csak egy a sok labdarúgó közül, és keresete a nagy sztárokéhoz képest igen csak elenyésző...

Hogy miért bontottuk ezt így le? Hogy mindenki láthassa, és értékelhesse magában a dolgot, mely számunkra sportújságírók számára is felháborító. Hogy sajnáljuk-e tőle ezt a pénzt? Igen, mert nem tesz érte "semmit". Azt csinálja amit szeret, nem kell megszakadnia és több int jól él. Véleményem szerint modern világunk egyik nagy problémája a sportolók túlfizetettsége. A labdarúgás a sportról kellene, hogy szóljon, nem pedig a piszkos anyagiakról. Nevemet és véleményemet büszkén vállalom, nem bújva a sorok mögé...

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése