2013. november 1., péntek

Győzött és történelmet írt a Roma!

Csütörtök este az olasz labdarúgó bajnokság (SerieA) 10. fordulójának zárómeccsén a lidtavezető és hibátlan AS Roma fogadta a sereghajtó Chievo csapatát. A hazaiak karcsú egy gólos, ám megérdemelt győzelmet arattak, mellyel történelmet írtak, ugyanis soha egyetlen olasz együttes nem kezdte így a szezont. A sors furcsa fintora, hogy előnyük nem túl tetemes, ugyanis a Juventus és a Napoli is remek szezont fut. 

AS Roma - Chievo 1-0 (0-0)
G: Boriello (68.) ill. -

A mérkőzés igen csak lagymatag iramban kezdődött, a hazaiak az első pillanattól fogva magukhoz ragadták az irányítást, ám mezőnyfölényük igen csak meddőnek bizonyult. A kapuk nem forogtak veszélyben, az egész első félidőt figyelmbe véve egyetlen hazai próbálkozás találta el a kaput, míg a Chievo még lövést sem eresztett el, csupán hősiesen védekezett. A hazaiak játékából a büntetőterület előterébe érve ezen az estén valahogy hiányzott a kreativitás, az átütőerő.

A második félidő sem hozott gyökeres változást, gólt azonban igen. Az 58. percben Florenzi állt be Marquinho helyére, mely döntő cserének bizonyult, ugyanis tíz perccel később a csereként pályára lépő olasz készített elő, Boriello pedig a kapufa érintésével Puggioni kapujába fejelt. A 73. percben aztán tizenegyest kellett volna hogy kapjon a Chievo, akárhány kameraállásból néztük a szituációt, az mindenképpen a büntetőpontért kiáltott, ám hiába, a síp néma maradt. Összességében lefocizta ellenfelét a fővárosi gárda, ám ha a játékvezető megadta volna a büntetőt, oda lett volna a jó sorozat. Ezen azonban már kár töprengeni, ami volt az elmúlt.

Győzelmével a "Farkasok" történelmet írtak, a történet pedig vasárnap tovább íródhat a Torino ellen. Ami szintén elképesztő, az nem más, minthogy a Roma tíz meccsen egyetlen egy gólt kapott. De Sanctis talán már el is felejtette az értést, milyen a kapuba nyúlni a labda után...

Íme a 10. forduló eredményei:
Atalanta – Inter 1-1
Cagliari – Bologna 0-3
Fiorentina – Napoli 1-2
Genoa – Parma 1-0
Hellas Verona – Sampdoria 2-0
Juventus – Catania 4-0
Livorno – Torino 3-3
AC Milan – Lazio 1-1
Sassuolo – Udinese 1-2

A tabella állása 10 forduló után:
1. AS Roma 30 pont, 2. Napoli 25 p. (27-7), 3. Juventus 25 p. (22-10), 4. Inter 19 p. (24-12), 5. Verona 29 p. (20-16), 6. Fiorentina 18 p., 7. Lazio 15 p.,... 10. AC Milan 12 p.,... 18. Catania 6 p. (8-17, 19. 6 p. (8-24), 20. Chievo 4 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. G. Rossi (Fiorentina) 9 gól
2. Cerci (Torino) 7 gól
3. Palacio (Inter) 6 gól
3. Tevez (Juventus) 6 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése