2013. november 22., péntek

Manchester City: Korunk egyik legnagyobb védőtehetsége érkezhet

A Goal írása szerint komoly érdeklődést mutat a Manchester City együttese korunk egyik legnagyobb védőtehetsége iránt Kurt Zouma személyében. A kapcsolatfelvétel megtörtént, a télen megtörténhet a klubváltás. 

Aki jártas a francia pontvadászatban az biztosan ismeri a mindössze 19 esztendős tehetséget, aki Saint-Étienne saját nevelésű játékosa, s fiatal kora ellenére a csapat meghatározó alakja. Apró bökkenő, hogy jelenleg az elmeszelt játékosok sorát tarkítja, ugyanis Thomas Guerbert a Sochaux középpályásának lábát törte nemrégiben egy csúnya belépőt követően, melynek következtében februárig a lelátóra száműzték.

Az ifjú középhátvéd 191 centiméter magas és rendkívül jó izomzattal, testalkattal  megáldott tehetség, akinek piaci értékét a transfermarkt.de 7 millió euróra taksálja. A hírek szerint a City nem aprózná el a dolgokat és 10 millió fontot is hajlandó letenni az asztalra, hogy kivásárolja a franciát 2017-ig szóló szerződéséből.

Ami pedig a franciák védőutánpótlását illeti, bátran állíthatjuk, hogy egyik, ha nem a legjobb jelenleg a világon, hiszen olyan 21 év alatti védőik vannak, mint Raphael Varane a Real Madrid játékosa, Samuel Umtiti, a Lyon tehetsége, vagy Aymeric Laporte az Atletic Bilbao játékosa. Bátran állíthatjuk, hogy biztos talpakon áll a francia felnőtt válogatott jövője...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése