2013. november 19., kedd

Dél-Afrikában égett be a világbajnok

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen lépett pályaára a spanyol labdarúgó válogatott Dél-Afrika vendégeként Johannesburgban, abban a stadionban, ahol 2010-ben magasba emelhették a világbajnoki trófeát. 

Pár nappal korábban Egyenlítői-Guinea ellen szenvedett Vicente del Bosque együttese, akkor azonban sikerült nagy nehezen  nyerni 2-1-re. Az afrikai túra nem zárult jól, ugyanis a 2010-es vb házigazdája Dél-Afrika nem adta meg magát, sőt legyőzte a címvédő együttest. A spanyol csapat labdabirtoklási fölénye és a hátsó passzok ezúttal is megvoltak, azonban az előre játékból nagyon hiányzott valami plusz. A mérkőzés egyetlen gólja Bernard Parker nevéhez fűződik az 56. percben. A Kaizer Chief támadója kihasználta az előtte adódó lehetőséget. A spanyolok hiába próbálkoztak, ezen a napon semmi nem jött össze számukra. Az utóbbi meccsek, a korábbi brazíliai vereség, ezek mind intő jelek Bosque mester számára! Enyhén szólva sincsen jó formában a világbajnok... 

A forgatókönyvhöz még hozzátartozik, hogy a spanyolok három kapust is bevetettek, eredetileg Casillas és Valdes kapott volna egy-egy félidőt, azonban a Barca kapusa megsérült, így Reina is védhetett bő tíz percet és feladata is volt, ugyanis a gólszerző Parker ellen kellett hárítania egy az egyben.

Dél-Afrika - Spanyolország 1-0 (0-0)
G: Parker (56.) ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése