2013. november 5., kedd

Bajnokok Ligája: folytatódik a küzdelem - keddi előzetes

Kedd este ismételten jelentkezik a Bajnokok Ligája, a világ legrangosabb kupasorozata, mely a csoportkör második feléhez érkezett. Túl a "félidőn", immáron kirajzolódtak az erőviszonyok, minden pont döntő fontossággal bír, lesz aki elbukik, lesz aki pedig felemelkedik. A játéknap csúcsmérkőzése Torinóban kerül megrendezése, ahol is a Juventus vágna vissza a Real Madridnak. Nézzük az A', 'B', 'C' és 'D' jelű kvartett programját, lássuk miből él kedden a futball szerelmese. 

A csoport:
20:45 Real Sociedad - Manchester United (DigiSport 1)
20:45 Shakhtar Donetsk - Bayer Leverkusan

Idegenben folytatná feltámadását a Manchester United, mely a Bajnokok Ligáját követően immáron a Premier Leagueben is gyűjtögeti a pontokat és zárkózik az élmezőny felé. A csapat egyre jobb játékot mutat, Moyes elképzelése kezd összeérni. A Real Sociedad igen csak rossz szezonrajt után a bajnokságban immáron kezd magára találni, hétvégén az Osasuna ellen gurítottak egy ötöst, ám a United más kaliber. A pont nélkül álló spanyol együttes angol ellenfelével szemben tartaná életben Európa Ligás álmait, egy vereség szinte biztos búcsút jelentene az európai porondtól. A túloldalon Rooney és társai egy esetleges győzelemmel pedig a továbbjutás küszöbére léphetnek. A kvartett másik találkozóján a Leverkusen vendégeskedik Donetsk városában, ahol a hideg és a zord körülmények szinte garantáltak, így az éghajlati tényezők nem segítik majd a német csapatot. Két héttel korábban súlyos 4-0-ás vereségbe futott bele az ukrán bajnok, mely a hétvégén hazája bajnokságában is meglepő vereségbe szenvedett. Meglátjuk, hogy Kießling és társaik mennyire fáznak meg az ukrán városban, ha egyáltalán megfáznak. Egy vereség végzetes lehet a Shakhtar számára, ami a Bajnokok Ligája továbbjutást illeti.

B csoport:
20:45 Juventus - Real Madird (Sport 1)
20:45 Köbenhavn - Galatasaray 

A 'B' csoportban az eddig hibátlanul menetelő Real Madrid legnehezebb csoportmeccsére számíthat Torinóban, ahol a Juventus az életéért fog küzdeni és már sebzett vadként érkezik a pályára. A hazaiknak csak a győzelem az elfogadható, amennyiben nem sikerül nyerniük, nagy bajba kerülnek a továbbjutást illetően, ugyanis jelenlg két pontjuk van. A királyaik számára ha lehet így mondani kevésbé fontos a meccs, egy azonban biztos, nem fognak feltett kézzel érkezni a meccsre. Ha nyer a Real, akkor már most továbbjut. A csoport másik meccsén a Galatasaray utazik Dániába , ahol három kötelező pont vár Drogbáékra, azonban tudjuk, a Juve is megfázott már az északi országban.

C csoport:
20:45 PSG - Anderlecht
20:45 Olympiakos - Benfica

Óriási, öt gólos vereséget mért az Anderlecht együttesére a PSG két hete, ez pedig idegenben történt. Felmerül a kérdés, mire számíthatunk Párizsban? Nos, nagyon úgy fest, hogy Ibrahimovic mellett Cavani sem lehet majd ott a pályán, ez azonban nem hinnénk, hogy befolyásolja a meccs végkimenetelét, a három pont sorsát, ugyanis az újgazdag klubot rengeteg jó játékos alkotja, nem pedig egy két személyes hadseregről van szó. A belga bajnok számára a gólszerzés is bravúr lenne, eddigi mérlege három meccsen nulla lőtt és tíz kapott gól. Görögországban ellentétes előjelekkel készülnek, mint francia földön, ugyanis az Olympiakos és a Benfica ádáz küzdelmet vív egymással a második, továbbjutást érő helyért. Lisszabonban szerencsével egyenlítettek a hazaiak, meglátjuk, most kinek kedveznek az istenek. 


D csoport:
20:45 Manchester City - CSZKA Moszkva
20:45 Plzen -  Bayern München (DigiSport 2)

Utolsó szalmaszálába kapaszkodhat az orosz bajnok CSZKA, melynek feladata elkerülni a vereséget manchesteri földön. Ez nem lesz egyszerű, ugyanis a 'Polgárok" a hétvégén nagyon elkapták a fonalat és hetet gurítottak a Norwich együttesének. Az égszínkékek szurkolói nagyon remélik, a csapat nem lőtte el hétvégén összes puskaporát, tisztába vannak vele, hogy egy esetleges győzelem továbbjutást érhet. Eljöhet a várva várt pillanat, a City könnyen a kieséses szakaszban találhatja magát. A címvédő Bayern München cseh honba látogat, ahol a PLzen vendégszeretetét élvezi majd, és nagy valószínűséggel rossz vendégnek bizonyul. A felek közötti első felvonás 5-0-ás eredménnyel zárult, a kiütés pedig most is ott lebeg a levegőben. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése