2013. október 18., péntek

Serie A: két csúcsderbivel és javítani kívánó nagycsapatokkal folytatódik a küzdelem - beharangozó

Tizenkét napnyi üresjáratot követően ismét beindul az első osztályú labdarúgó bajnokság Olaszországban, más néven a Serie A. Ezúttal sem fognak unatkozni az olasz foci szerelmesei, ugyanis jó pár nagyágyú a javítás reményében lép pályára, emellett pedig két igazi csúcsderbire is sor kerül a hétvége folyamán. A tíz párharcból hatot a képernyőjére tűz a SportKlub. 

A pénteki napon egyetlen mérkőzést rendeznek, ez azonban a hétvége derbijének minősül Európában. A fantasztikus szezonrajtot vevő AS Roma a Napoli együttesét fogadja. A fővárosi listavezető mind a hét meccsét megnyerte, gólaránya pedig több mint imponáló, 20 rógott gól mellé mindössze egyetlen egy kapott társul. Az ellenfél a jelenlegi ezüstérmes, mindössze két pont lemaradással. Benítez tanítványai ugyanis a ligaújonc és tök utolsó Sassuolo ellen döntetlent értek el hazai közönségük előtt. A csapat 18 gólt lőtt, míg 4 kapott, ez sem rossz. Péntek este tehát Stadio Olimpico, az aréna, melyre a fél világ figyelni fog.

Szombaton két mérkőzést rendeznek és mindkettő képernyőre kerül majd, előbb két alsóházi csapat a Cagliari és a Catania csap össze, majd az esti órákban az AC Milan próbálkozik megszerezni harmadik bajnoki győzelmét. A mérleg eddig kiábrándító, 2 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség. Ezzel a csapat előkelő helyen áll, ami az alsóházat illeti. Az ellenfél az az Udinese lesz, mely fekete lóként szerepel eddig. nagyban befolyásolja majd a meccset, milyen napot fognak ki a fekete-fehérek.

Vasárnap aztán jöhet a megszokott meccsdömping, először az ebéd mellé jár a Lazio vendégjátéka az Atalanta ellen, ez a párharc már csak a szurkolótáborok miatt is érdekes lesz. Ezt követi majd öt három órás mérkőzés, melyek közül a Juve szereplését tekinthetik meg, a torinóiak a Fiorentia vendégszeretetét élvezhetik majd. Gondolom mondani sem kell, ez lesz a hétvége másik csúcsmeccse. A Genoa és a Chievo összecsapása egy igazi kiesési rangadónak mondható, ha a tabellára tekintünk, csakúgy a Sassuolo és a Bologna összecsapása, melyen az utolsó és az utolsó előtti csap majd össze. Mindkét együttes nyeretlen, talán egyikőjük rossz sorozata megszakad. Az idei esztendő meglepetéscsapata az ötödik pozícióban álló Hellas Verona a tizedik Parma csapatát fogadja, míg a Sampdoria a Livorno otthonában szerezné meg első győzelmét. A forduló zárómeccsén a kisebbik torinoi csapat fogadja az Intert, mely remekül kezdte a szezont, ám utóbbi két meccséből csak egy pontot hozott, így rájuk fér a javítás.


Péntek:
20:45 AS Roma - Napoli (SportKlub)

Szombat:
18:00 Cagliari - Catania  (SportKlub)
20:45 AC Milan - Udinese (SportKlub)

Vasárnap:
12:30 Atalanta - Lazio (SportKlub)
15:00 Fiorentina - Juventus (SportKlub)
15:00 Genoa - Chievo
15:00 Hellas Verona - Parma
15:00 Livorno - Sampdoria
15:00 Sassuolo - Bologna
20:45 Torino - Inter (SportKlub)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése