2013. október 18., péntek

Fantasztikus Roma, avagy a Napoli sem jelentett gondot a Farkasoknak

Az ősz rangadóját rendezték a Serie A péntek esti meccsén, melyen a listavezető AS Roma fogadta a két pont hátrányban lévő Napoli együttesét. A találkozón a Napoli hagyott ki hatalmas ziccereket, melyet Pjanic bosszult meg. A mérkőzésnek negatív hőse is volt Cannavaro személyében, aki az első félidő végén szállt be kényszerű csereként, majd később büntetőt csinált és kiállították. A Roma továbbra is fantasztikus és hibátlan, a szurkolók már csak a csapatkapitányért Tottiért izgulhatnak, aki sérülést szenvedett. 

A mérkőzés első lövését De Rossi jegyzete a harmadik percben, a lövése azonban elhalt egy vendég védő hátán, vagy kezén. A hazaiak természetesen büntetőt reklamáltak, azonban a bírói síp néma maradt. Hat perccel később aztán rázendítettek a Napoli ultrák, a nagy kijelzőn Madarona a csapat egykori kiválósága jelent meg, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. A meccs első szöglete veszélyesnek bizonyult, De Rossi bólinthatott kapra, fejese azonban Reina ölébe hullott. Negyed órányi játékot követően megállapíthattuk, hogy hiányoztak a próbálkozások, a távoli lövések, a kapuk igazán nem forogtak veszélyben.

A 16. percben aztán jött az első igazán nagy helyzet Gervinho került helyzetbe és bombázott hét méterről a felsőléc fölé. Ekkor úgy érezhettük, hogy a hazaiak ritmust váltottak és átvették a meccs irányítását. A félidő felénél egy Pjanic lövést könyvelhettünk el, majd három perccel később Maicon került a földre és történt egy könyöklés is. A csapatok egymásnak estek, indult a kakaskodás, ám tettlegességig nem fajult a dolog, a levegőben azonban tapintható volt a feszültség.

A 33. percben aztán csapatkapitányát, vezérét vesztette a Roma. Totti szenvedett combsérülést, így helyére Boriello érkezett. Az első Napoli helyzetre a 35. percig kellett várni, ekkor Pandev lépett ki ziccerben. A bal oldali védő bennmaradt, így lesről szó sem lehetett. Az ordítóan nagy lehetőséget azonban sikerült elpuskázni, a lövésbe beleért De Sanctis a labda azonban tovább haladt a kapu felé, de jött De Rossi és a gólvonal előtt menteni tudott.

Az első játékrész hajrájában aztán felpörögtek az események. Előbb a 41. minutumban Florenzi lövése ment el centikkel a bal kapufa mellett, Reina csak nézte az esetet, majd két perccel később Gervinhoval szemben szabálytalankodtak a büntetőterületen belül. Az eset kétes volt, a játékvezető pedig továbbot intett.A túloldalon Insigne került ziccerbe, a Napoli játékosa 5 méterről a a kapufát találta telibe. Idő közben védelmének tengelyét vesztette a Napoli is, Britos szenvedett vállsérülést, helyére Cannavaro érkezett. Amikor már mindenki az öltözőben járt fejben jött Pjanic szabadrúgása, a labda pedig elemi erővel tekeredett a bal felsőbe (1-0). Ezzel pedig vezetést szereztek a hazaiak. Hiába, a kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat, mind Insigne, mind pedig Pandev könnyen gólt szerezhetett volna.

A második játékrészt egy Inler löket nyitotta, mely kívülről még a kapufát is súrolta, gól azonban ezáltal nem született belőle. Totti kényszerű cseréjét követően a Napoli átvette a meccs irányítását, a hazaiak beszorultak és csupán kontrákban bízhattak. Az 58. percben aztán Gervinho is a csere sorsára jutott, csakúgy mint Totti, ő is a combját fájlalta. Hiába játszott azonban hatalmas mezőnyfölényben a Napoli, nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, a lövéseket meg több ízben is blokkolni tudták a hazai védők testtel. A pálya szinte felborult, de mindhiába, Hamsik lövése csupán a keresztléc találkozást hivatott súrolni.

Korábban egy kontrát követően egy belőtt labdába tudta beletenni De Rossi a fejét, majd a 68. percben Maicon tört be és középre gurított labdája okozott némi fejfájást a vendég védőknek. A 70. percben aztán minden eldőlt, a kényszerű csere által pályára érkező Cannavaro a büntetőterületen belül rántotta le Boriellot, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott, majd az öltözőbe küldte a csapatkapitányt. A megítélt tizenegyest Pjanic vágta a jobb felsőbe elemi erővel, ezzel pedig két gólos vezetést szerzett csapatának (2-0).

A fennmaradó húsz perc csapongó játékot hozott, gyenge próbálkozásokat mindkét oldalon, a 80. percben Inler lövését könnyedén vette ölébe De Sanctis. A percek elcsordogáltak, a vendégek pedig beletörődtek a vereségbe. Győzelmével az AS Roma nyolc meccset követően is hibátlan, míg a Napoli elszenvedte első vereségét. Elképesztő statisztika! Nyolc meccsen 22 gólt lőttek a "Farkasok", míg most figyeljenek csupán 1 kaptak!

AS Roma - Napoli 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Pjanic (45+3., 71.-büntető) ill. -
Sárgalap: Pjanic (74.) ill. Pandev (25.), Cannavaro (45+2.), Inler (73.)
Kiállítás: - ill. Cannavaro (70.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése