2013. október 18., péntek

Aleksandr Kutjin, avagy a második vonal pontkirálya

A címben olvasható név még a futballban igen csak jártas olvasók számára is ismeretlen lehet. Kutjin ugyanis nem éppen egy a szem előtt lévő játékos a számunkra, ugyanis az orosz másodosztályban játszik. Ismerjük meg őt, aki jelenleg a liga pontkirálya és toronymagasan vezeti a góllövőlistát. 

Aleksandr Kutjin még 1986-ban a Szovjetunióban született és egészen fiatal kora óta a labdarúgásért él, azonban igazán nagy karriert eddig nem sikerült befutnia. Ha a születési dátumra tekintünk, akkor nyugtázhatjuk, hogy egy 27 éves csatárról beszélünk. Vannak későn érő játékosok és vannak, akik karrierjük közepén tudnak csak magasabb szintre lépni, ilyen lehet Kutjin is, aki az Arsenal Tula játékosa és jelenleg csapatával osztályozót érő helyen áll a bajnokságba.

Kétségtelen, egy esetleges feljutás óriási siker lenne karrierjében, azonban könnyen lehet, hogy a tavaszt már új csapatnál kezdi meg. Hogy mi ez a felhajtás? Nézzük meg a statisztikákat és mindjárt megtudhatjuk.

Kutjin mind a 18 eddigi bajnokin pályán volt és ezeken a meccseken 1396 percet töltött a pályán, tehát ha ezt átlagoljuk, akkor körülbelül 77 percet szokott kapni kezdőként. Ezen idő alatt összeszorgoskodott magának, na meg persze csapatának 13 gólt, illetve a társak a kiszolgálásra sem panaszkodhatnak, ugyanis 6 alkalommal gólpasszt adott. Ezen teljesítménnyel pedig magasan vezeti a liga kanadai táblázatát.

Kitudja, lehet, hogy januártól valamely orosz elsőosztályú csapatban rúgja majd a bőrt, de az is lehet, hogy örökre a "süllyesztőben" marad.

Íme az orosz másodosztály góllövőlistája 18 fordulót követően:
1. A. Kutjin (Arsenal Tula) 13 gól
2. G. Gabulov (Alania) 7 gól
3. D. Golubov (Ufa) 7 gól
5. A. Ivanov (M. Szaranszk) 7 gól
6. J. Savin (Arsenal Tula) 7 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése