2013. október 4., péntek

Fantasztikus csúcsderbik, avagy tovább dübörög a Serie A - előzetes

Olaszországban igazi futballünnep lesz a hétvégén, a Serie A ugyanis tovább robog a 7. fordulóval, és ez a karika nem akármilyen mérkőzéseket tartogat az olasz foci szerelmesei számára. Remeknek ígérkező párharcok mellett három fantasztikus derbire is sort kerítenek, nézzük a menetrendet. 

Szombaton az Atalanta veronai vendégjátékával kezdődik meg a hetedik forduló, azonban az ínyencek a később kezdődő Inter-Roma találkozóra figyelnek már most. A listavezető, mely eddig hibátlan, hat meccsen 17 gólt lőtt és csupán egyet, most egy igazán nagy derbin bizonyíthatja rátermettségét a listavezetői posztra. A Lazio utáni derbit követően tehát itt az újabb nagy feladat. Az Inter egyébként szintén remekül muzsikál, négy győzelme mellett két döntetlent tud felmutatni, legyőzőre még ők sem leltek. Gólarányuk nekik is imponáló 16 rúgott gól mellett 3 kapott szerepel. Minden adott, hogy egy kiváló meccset lássunk tehát a San Siro gyepén.

Vasárnap igen hamar kezd a Parma és a Sassuolo, a srácok csak a meccs után ebédelhetnek majd meg. A tabellára rátekintve megállapíthatjuk, hogy egy kiesési rangadóról van szó, A Calcio első győzelmét aratná Parma városában.

A három órai szokásos kezdés öt mérkőzést tartogat, melyek közül négy igazi alsóházi csapatok meccseit hozza, míg a Napoli a Livorno együttesét fogadja a javítás érdekében, ugyanis Londonban hét közben csúnya pofonba szaladtak bele a kékek. A három pont nagy téttel bír, hiszen egy esetleges Roma bukás az Inter ellen megnyitná az utat Benítez csapata előtt az első hely megszerzésére. 

Este két csúcsderbi vár az olasz foci szerelmeseire, a regnáló bajnok Juventus a csupán kilencedik pozícióban tanyázó, ám sokkal feljebb vágyó milánói piros-feketéket fogadja. Mondani sem kell, hogy mindkét félnek nagyon fontos a három pont, az AC Milan azonban a szakadék szélén táncol, ha nem nyernek akkor hét fordulót követően már-már behozhatatlan hátrányra tesznek szert. A másik meccsen a Lazio fogadja a Fiorentina csapatát, a mérkőzés arról hozatott dönteni, ki marad ott a közvetlen élmezőnyben.

Szombat:
okt. 5. 18:00 Chievo - Atalanta (SportKlub)
okt. 5. 20:45 Inter - AS Roma (SportKlub)

Vasárnap:
okt. 6. 12:30 Parma - Sassuolo (SportKlub)
okt. 6. 15:00 Bologna - Hellas Verona
okt. 6. 15:00 Catania - Genoa
okt. 6. 15:00 Napoli - Livorno (SportKlub)
okt. 6. 15:00 Sampdoria - Torino
okt. 6. 15:00 Udinese - Cagliari
okt. 6. 20:45 Juventus - AC Milan (SportKlub)
okt. 6. 20:45 Lazio - Fiorentina

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése