2013. október 4., péntek

Európa Liga: Íme az össze eredmény egy helyen - tabellák, góllövőlista

Csütörtök este ismét a labdarúgásé volt Európában a főszerep, hiszen 12 csoportban 48 együttes lépett pályára a győzelem reményében. Nem másról van szó, mint a második számú kupasorozatról, az Európa Ligáról. A küzdelemsorozat a 2. fordulóval folytatódott, ezúttal is volt meglepetés bőven. 

A csoport: Tovább tart a Swansea remek menetelése, a walesi gárda ezúttal az első fordulóban diadalmaskodó St. Gallen csapatát győzte le. A Valencia könnyed győzelmet aratott orosz földön, így megkezdte a zárkózást az első fordulóban elszenvedett zakót követően.  A Kuban egyenlőre kilátástalan helyzetben rúgott gól nélkül.

Swansea - St. Gallen 1-0
Kuban - Valencia 0-2

A csoport állása: 1. Swansea 6 pont (4-0), 2. St. Gallen 3 p. (2-1), 3. Valencia 3 p. (2-3) 4. Kuban 0 p. (0-4)

B csoport: Tovább tart a horvát bajnok veszőfutása, a Dinamo ezúttal Bulgáriában futott bele egy csúnya zakóba. Apropó Ludogorets, a bolgár csapat hibátlan és hat ponttal vezeti a csoportot, sőt még a hálójukat sem tudták megrezgetni eddig. A PSV feledtette szurkolóival az első forduló béli vereséget, ám az öröm akkor lesz teljes, ha majd továbbjut a gárda.

Ludogorets - Dinamo Zagreb 3-0
Odessa - PSV 0-2

A csoport állása: 1. Ludogorets 6 pont (5-0), 2. PSV 3 p. (2-2), 3. Odessa 3 p. (2-3) 4. Dinamo Zagreb 0 p. (1-5)

C csoport: Gulácsi Péterrel a kapujában robogott tovább a Salzburg, mely a hideg Norvégiában tudott diadalmaskodni , míg a csoport másik meccsén döntetlen született, a belga bajnokságban fantasztikusan szereplő Standard a nemzetközi porondon továbbra is szenved.

Esbjerg - Salzburg 1-2
Elsfsborg - Standard Liege 1-1

A csoport állása: 1. Salzburg 6 pont (6-1), 2. Esbjerg 3 p. (3-3) 3. Standard Liege 1 p. (2-3), 4. Elfsborg 1 p. (1-5)

D csoport: Folytatta menetelését a Rubin, mely ezúttal nem ötöt, csupán négyet hintett soros ellenfelének és jelezte, igényt tart a csoport első helyére. Az angol második ligában szereplő Wigan áll a csoport második helyén, a Maribor hódolt be angol földön idegenben. A szlovén együttes nulla pontos és két meccsen kapott nyolcat, ám a Waregem szurkolól öröme sem lehet nagy, csapatuk ezúttal sem tudott gólt szerezni.

Wigan - Maribor 3-1
Rubin Kazany - Waregem 4-0

A csoport állása: Rubin Kazany 6 pont (9-2), 2. Wigan 4 p. (3-1), 3. Waregem 1 p. (0-4), 4. Maribor 0 p. (3-8)

E csoport: Roppant fontos három pontot gyűjtött be a Fiorentina, mely ezzel bejelentkezett a csoport első helyére, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy nagy sanszot halasztott el a Dnipro, mely így a csoport második helyére szorult. A másik meccsen döntetlen született, ez pedig egyik félnek sem jó, nincsenek vele túlságosan előrébb.

Dnipro - Fiorentina 1-2
Pacos Ferreira - Pandurii 1-1

A csoport állása: 1- Fiorentina 6 pont (5-1), 2. Dnipro 3 p. (2-2), 3. Pandurii 1 p. (1-2), 4. Ferreira 1 p. (1-4)

F csoport: Vereségével romjaiban hever a francia Bordeaux, mely minden bizonnyal a továbbjutásról is lemondhat, míg Paulo Sousa izraeli csapata bejelentkezett az egyik továbbjutó helyért. Az APOEL két meccsen mindössze két kaput találó lövést tud felmutatni, ez nagyon kevés. A Frankfurt pedig szárnyal, kapott gól nélkül nagyon magabiztosan vezetik a kvartettet. 

APOEL - Frankfurt 0-3
Bordeaux - Maccabi Tel Aviv 1-2

A csoport állása: 1. Frankfurt 6 pont (6-0), 2. Maccabi 4 p. (2-1) 3. APOEL 1 p. (0-3) 4. Bordeaux 0 p. (1-5)

G csoport: Magyar szemben kifejezetten jó rátekintenie erre a csoportra, ugyanis Köteles Lászlóval a kapujában továbbra is hibátlan a belga Genk, mely ezúttal svájci vetélytársát múlta felül. A Dinamo Kijev továbbra sem találja önmagát, második meccsét is döntetlenre hozta, vagy inkább fogalmazzunk úgy, kiénekelte a győzelmet az ukránok szájából a Rapid. 

Genk – Thun 2-1
SK Rapid Wien – Dinamo Kiev 2-2

A csoport állása: 1. Genk 6 pont (3-1), 2. Thun 3 p. (2-2) 3. Dinamo Kijev 2 p. (3-3) 4. Rapid Wien 1 p. (2-3)

H csoport: A bajnokságban is éledező Sevilla ezúttal sem talált legyőzőre és magabiztosan vezeti csoportját. A spanyolok otthonában ezúttal a német Freiburg hajtotta meg a fejét. A tavalyi évad portugál meglepetéscsapata továbbra sem tudott pontot szerezni, így meglehetősen nehéz helyzetbe került.

Sevilla – SC Freiburg: 2-0
Slovan Liberec – Estoril: 2-1

A csoport állása: 1. Sevilla 6 pont (4-1), 2. Liverec 4 p. (4-3), 3. Freiburg 1 p. (2-5), 4. Estoril 0 p. (2-4)

I csoport: Egyik meccsen sem osztottak három pontot, ez pedig nagyon szorossá teszi a csoportot, melyet a négy pontos Guimares vezet. A portugálok a szenvedő Lyon otthonából csentek pontot, ami a végelszámolásnál nagyon sokat érhet. A Betis úgyszintén továbbra is nyeretlen, ezúttal a Rijeka bizonyult nagy falatnak idegenben.

Olympique Lyon – Vitória Guimaraes: 1-1 (0-1)
Rijeka – Betis: 1-1 (1-1) 

Az csoport állása: 1. Guimares 4 pont (5-1), 2. Lyon 2 p. (1-1), 3. Betis 2 p. (1-1), 4. Rijeka 1 p. (1-5)

J csoport: Valószínűleg a Legia szurkolói sem számítottak ilyen pocsék rajtra, az Apollon elleni hazai vereség nagyon fájó volt a lengyelek számára. A varsói együttes így továbbra is nulla pontos és rúgott gól nélkül a csoport utolsó helyén áll. Az élmezőny szoros, köszönhető ez a Lazio fantasztikus hajrájánk. Az olasz együttes vert helyzetből egyenlített a Trabzon otthonában, mely a végén még nagyon sokat érhet.

Trabzonspor – Lazio 3-3 (3-1)
Legia Warszawa – Apollon Limasszol 0-1 (0-0)

A csoport állása: 1. Trabzonspor 4 pont. (5-2), 2. Lazio 4 p. (4-3), 3. Apollon 3 p.  (2-2) 4. Legia Warszawa 0 p. (0-2)

K csoport: Dagesztáni győzelmének köszönhetően, illetve az eddigi döntetlenek miatt más most kijelenthető, szinte biztos hogy továbbjutó lesz a Tottenham, mely még gólt sem kapott. A londoniak mögött nagy a zsúfolódás, egy győzelemmel bárki előre törhet majd. AZ Anzhi ahogy az orosz bajnokságban az Európa Ligában is nyeretlen, sőt lőtt gól nélkül állnak  csoportban.

Anzhi - Tottenham 0-2
Tromső - Sheriff Tiraspol 1-1

A csoport állása: 1. Tottenham 6 pont (5-0), 2. Sheriff 2 p. (1-1), 3. Anzhi 1 p. (0-2), 4. Tromsö 1 p. (1-4)

L csoport: A döntetlneknek köszönhetően egyik csapat sem tudott jelentősen ellépni a többiektől, az azonban tisztán látszik, hogy a PAOK és az AZ kiemelkedik, de nagyon szoros meccseket játszottak a felek. Hiába a nemzetközi rutin meglátszik. Az év meglepetéscsapata a Karagandy azonban így is büszke lehet magára, már van pontja és nem futottak bele nagy pofonokba.

AZ Alkmaar - PAOK 1-1
Shakhtar Karagandy - Maccabi Haifa 1-1

A csoport állása: 1. AZ Alkmaar 4 pont (2-1) 2. PAOK 4 p. (3-2), 3. Maccabi Haifa 1 p. (2-3), 4. Shakhtar Karagandy 1 p. (3-4)

A góllövőlista élmezőnye 2 forduló után:
1. Alan (Salzburg) 3 gól
2. Defoe (Tottenham) 3 gól
3. Soriano (Salzburg) 3 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése