2013. július 29., hétfő

Gold Cup: bajnok az Egyesült Államok csapata

Nem sikerült a bravúr Panama számára, így ezúttal is, mint 2005-ben csupán az ezüstéremmel kell beérniük. A fájdalom még nagy, de nemsokára nagyon szépen csillog majd az az ezüst is. A házigazda egyszerűen nem tudott hibázni a tornán, és magabiztos játékkal végig menetelve nyerte meg a trófeát.  

Az első félidőben óriási amerikai fölénynek lehettünk szemtaui, hiszen a labdabirtoklás 77-23 volt Donovanék részére, mégis Panama volt a kapura veszélyesebb kontráinak köszönhetően. A második jétékrészre azonban kihajtották magukat a "vendégek" és foggal körömmel a védekezésre koncentráltak, már csak arra jutott az erőből, ennek pedig meg is lett az eredménye. A hazai nyomás a 69. percben góllá érett, a találatot pedig az a Shea szerezte aki nem egészen egy perccel korábban lépett pályára csereként. Ilyen a tökéletes csere! Menj fel fiam és lőj egy gólt! Igen mester...

Persze a fenti szavakat csak mi találtuk ki, de az államok edzője Klinsmann biztosan nem mondott ilyet, mivel csupán a lelátóról követhette végig sajátjait, ugyanis a Honduras elleni meccset követően eltiltást kapott. Az eredmény nem változott, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, a játékosok valahogy nem igazán vették be a célzóvizet, ugyanis kaput találó labda alig volt a meccsen.

USA válogatottja ezzel 5. alkalommal hódította el a kiírt trófeát és ezzel egyetlen egy győzelemre került a rekordbajnok Mexikó együttesétől, mely 6 diadallal büszkélkedhet.

A tornának három gólkirálya is lett, hiszen 5 gólt szerzett az amerikai Wondolowski, Donovan és a panamai Torres is, azonban a legjobb játékos egyértelműen Donovan volt, ehhez kétség sem férhetett.

Gold Cup Döntő
USA - Panama 1-0 (0-0)
Gólszerző: Shea (69.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése