2013. június 15., szombat

Aston Villa: Fiatal dán és holland válogatott játékost vettek

Hollandiából és Dániából szerződtetett fiatal korosztályos, illetve felnőtt válogatott labdarúgót az Aston Villa, keretének megerősítése és fiatalítása érdekében. 

Az idén a Bajnokok Ligájában is megmutatta magát Jores Okore a Nordsjealland  fiatal dán válogatott védője. Az elefántcsontparti-dán kettős állampolgárságú 20 esztendős belső védő több klub figyelmét is felkeltette  a legrangosabb európai kupasorozatban nyújtott teljesítményével, mely persze még csiszolatlan, de fiatal kora ellenére igen magabiztos. Nem véletlen, hogy a dán szövetség és a kapitány "sürgették" a válogatottban való bemutatkozását, hiszen nagy kincsként kezelik.

Piaci árát tekintve egy 2,25 millió eurót érő játékosról beszélünk, ám élő szerződése végett a vételára igen csak megemelkedett. Pontosan az Aston Villa 4,7 millió eurót hagyott a dán klub asztalán, mely megfelelt az elvárásoknak, így az üzlet megköttetett, a négy esztendő szerződés pedig aláíródott. 

Az angol klub másik szerzeménye a 21 esztendős holland utánpótlás válogatott középpályás Leandro Bacuna, akit a Villa 1 millió euró fejében szerzett meg, holott piaci értéke 1,5 millió, szerződése pedig 2015 nyaráig érvényes volt. Ez az a helyzet, mikor a klub mérlegel és azt nézi, hogy a játékos karrierje és fejlődése szempontjából mi a jó. Bacuna 33 Eredivisie meccsen szerepelt az idényben, ezeken pedig 5 gólt és 2 gólpasszt jegyzett kiváló mezőnyűtéka mellett. Új szertődése 2016 nyaráig szól.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése