2013. június 15., szombat

Argentin válogatott: Messi mesterhármasával megelőzte Maradonát!

Lionel Messi mesterhármast jegyzett a Guetamala elleni barátságos meccsen, ezzel pedig nem csak beérte, hanem megelőzte Maradonát a válogatottban szerzett gólok számában. 

Úgy tűnik a hét közben kirobbanó adócsalási ügy nem viselte meg Lionel Messit, aki ezt egy triplával jelezte a válogatottban. Ez a három találat pedig egy újabb rekordot jelent, vagy mondjuk úgy egy csúcs megdöntését, melyet már régóta vártak a Barca csillagának fanatikusai.

A mérkőzést megelőzően Messi 32 találatnál járt az albicelestében, míg az örökranglistán előtte hárman foglaltak helyet, név szerint Diego Maradon (34), Hernan Crespo (35), és az abszolút rekorder az 56 gólos Gabriel Batistuta. 

Nos, a második Guatemala ellen találat Meradona rekordjának beállítását jelentette,  harmadik pedig annak megdöntését, így az Isteni Diego visszacsúszott a harmadikról a negyedik helyre. Ez viszont csak félig igaz, mert hárman vannak előtte, de a harmadik gól egy újabb csúcsbeállítást jelentett, Crespo 35 gólos rekordját, így most holtversenyben ketten állnak a második helyen.

A csúcsbeállítás azonban még 21 találatnyira van, annak megdöntéséhez pedig még 22 gólra van szükség, így bátran állíthatjuk, hogy ez a rekord még pár évig megdöntetlen marad:

Íme az örökranglista:
1. Gabriel Batistuta 56 gól 
2. Hernan Crespo 35 gól  
2. Lionel Messi 35 gól 
4. Diego Maradona 34 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése