2013. május 30., csütörtök

Manchesteri belháború a szerződése miatt áron alul megszerezhető Barca középpályásért

Igazi háború van készülőben Manchester vörös és kék fele közt. A tét nem más, mint Thiao Alcantra, akit korábban Xavi utódjának kiáltottak ki Barcelonában. Az idős sürget, hiszen a 90 milliós kivásárlási ár most 18 millióra csökkent a furcsa szerződésnek köszönhetően. 

A brazil felmenőkkel rendelkező még mindig csak 22 esztendős játékos igen korán, már 4 esztendősen a Flamengo legkisebbjei között rúgta a bőrt. Tehetségére nagyon korán felfigyeltek és 2005-ben Barcelonába szerződtették, ahol végigjárta a ranglétrát, de stabil kezdőhelyet a mai napig nem tudott kivívni magának. Talán a túl nagy tehet! Nem mindennapi feladat Xavi helyébe lépni, vagy éppen kibújni az árnyékából, Alcantarát pedig kikiáltották ezen szerepre.

A spanyol válogatottban nemrégiben debütáló fiatal szerződése igen csak furcsa záradékot tartalmaz, mely szerint, ha Thiago a szezon mérkőzéseinek 60 százalékán nem szerepel, akkor kivásárlási ára augusztus 1-ig nincsen érvényben. Így a meghatározott 90 millió helyett most akár 18 millióért is elkótyavetyélheti egyik legnagyobb tehetségét a katalán klub.

A két kérő a Manchester City és a United, mely "ádáz" harcra készül a játékos megszerzéséért, melyben egyértelmű hendivel indul a milliárdos City, ugyanis Txiki Begiristain jelenleg a manchesteri kékeknél dolgozik, korábban pedig a Barcelona sportigazgatója volt. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése