2013. május 30., csütörtök

Liverpool: Spanyol kiesőjelölttől vásároltak csatárt Suarez pótlására 9 millióért

Nagyon úgy tűnik, hogy Suarez jövőre a Real Madrid mezét öltheti magára, így csatárgondok léphetnek fel Liverpoolban. Az uruguayi támadó 23 találatával második helyen zárt a Premier League góllövőlistáján, ez pedig több is lehetett volna, ha elhíresült harapása miatt nem kényszerül kihagyni az utolsó fordulókat. A pótlásra kiszemelt támadó, állítólag már le is van igazolva! Nem éppen egy Suarez...  

Liverpoolban nagyok az elvárások és ideje lenne jövőre valamit nyerni, villantani, de így nehéz lesz, hogy a legnagyobb érték, értékek távoznak, és helyettük úgymond "B" kategóriás játékosok érkeznek. Nem leszólni szeretnénk Iago Aspast, de a két támadó közt minőségi különbség van.

Aspas a spanyol kiesőjelölt Celta Vigó játékosa. a 25 esztendős spanyol csatár 2006 óta  a Celta Vigo alkalmazásában áll, itt kezdte meg felnőtt karrierjét, illetve az alapokat is a klubnál szerezte meg. Nyolc esztendős korában 1995-ben a Celta utánpótlás csapatában kezdett el ismerkedni a guruló bőrgolyóval.

Piaci értékét 8 millió euróra taksálják, a kivásárlási ára pedig 10 millió euró. A Marca és több spanyol forrás egyöntetűen 9 milliós megegyezésről beszél. A transzfer jövő héten válhat hivatalossá, melynek értelmében Iago évi 1,6 millió eurót kereshet majd.

Tavaly a nagy szerepet töltött be 23 találatával a Celta feljutásában, idén pedig a legjobbak közt egy fordulóval a vége előtt 12 találatot jegyez.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése