2013. május 2., csütörtök

EL: Londonban alkotna nagyot az idei év csodacsapata a Basel

Kétség sem fér hozzá, hogy az idei esztendő legnagyobb meglepetését a Basel okozta a nemzetközi kupaporondon. Az út viszont most vége érhet, a "csodacsapatnak" tényleg csodára lesz szüksége csütörtök este Londonban, ahol a Chelsea együttese lesz a házigazda. A föld kerek, a labda gurul, bármi előfordulhat... 

Az első mérkőzés igen furcsára sikeredett, hiszen a BL címvédő, de már idén a csoportkört követően elvérző Chelsea Moses révén a találkozó korai időszakában betalált és nagyon fontos idegenben lőtt gólt szerzett. A Benítez irányította együttes ezt követően visszaállt és félgőzzel megpróbálták kihúzni a hátralévő időt, ami nem sikerült. Egy ajándék büntetőből egyenlíteni tudott a svájci egylet, majd pedig David Luiz tartott rá az egyik hazai játékos lábára,  mozdulat igencsak kiállítást érő volt, azonban csupán egy sárga kártya villant. Ez befolyásolta a meccset, ugyanis a hosszabbítás negyedik minutumában Daviv Luiz lőtt győzelmet érő gólt szabadrúgásból.

A Chelsea tehát 2-1-re diadalmaskodni tudott idegenben, ezzel pedig nagyon közel került az amszterdami fináléhoz. A Basel azonban nem adja fel, egy nagyon motivált csapat érkezik és lép pályára este Londonban. Számukra ez lesz az év, sokaknak közülük karrierjük meccse. Ha a Chelsea hátradől könnyen ráfázhatnak. Azt is meg kell jegyezni, hogy a londoniak motiváltak, de közel sem annyira mint ellenfelük, aki mindent egy lapra feltéve rohamoz majd a győzelemért, csak nem mindegy milyen arányban, hiszen a 0-1 még kevés lenne, ne feledjük Torresék két idegenben lőtt góllal büszkélkedhetnek.

Ami a két csapat formáját illeti ellenkezőnek mondható. A londoni kékek hétvégente hazai pályán a Swansea 2-0-ás legyőzésével hangoltak, több mint biztató játékot mutatva. Nem igaz ez a Basel együttesére, mely hazai pályán szenvedett igen csak jelentős vereséget, a Luzern együttese tudott diadalmaskodni 3-0-ra. Ennek viszont oka lehet az, hogy a svájciak csak az EL-re koncentrálnak.

A kérdés nagyon egyszerű: Folytatódik a svájci álom, vagy döntőbe menetel a BL cmvédője?

Mindenre választ kapunk késő este!

Chelsea - Basel 21:05 (Story4)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése