2013. április 9., kedd

A szezon végén távozik az Everton csapatkapitánya

Igazán szép karriert tudhat magáénak Phil Neville az Everton 36 esztendős csapatkapitánya. A középpályás bejelentette  hogy a szezon végeztével távozik, de nem hagyja abba.  

Neville 2005-ben került az Everton csapatához és azóta a csapat ikonja lett, mondhatni neve összefonódott a klubéval. Ő jelenleg a csapatkapitány, de ez jövőre változik. A veterán középpályás nem kívánja meghosszabbítani lejáró szerződését és távozik. Egyet azonban leszögezett! Ez még nem a cipő szögre akasztásának ideje, így kezdődhetnek a találgatások, hol folytatja, hol szeretne levezetni Phil.

Neville karrierjét a Manchester United csapatánál kezdte 1990-ben az ifik közt, ott tanulta meg a labdarúgás csínját-bínját, majd pedig öt esztendővel később bemutatkozott a nagyok közt az Old Trafford gyepén. Tíz esztendőt követően 2005-ben hat Premier League címmel, Bajnokok Ligája győzelemmel és még sorolhatnánk elhagyta a Vörös Ördögöket. Az új kihívást a Goodison Park jelentette. Hetek kérdése és ennek is vége, nyolc esztendő az Everton együttesében...

Emellett Neville 11 esztendőn keresztül az angol válogatott tagja volt. Hiába az idő fogaskereke nem áll meg...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése