2012. október 26., péntek

Silvio Berlusconit az AC Milan tulajdonosát négy év börtönbüntetésre ítélték!

Így is van elég gondja az AC Milan labdarúgócsapatának, és a gondok nem hogy csillapodnának, hanem egyre csak halmozódnak és tetéződnek. A klub komoly anyagi gondokkal küzd, a bajnokságban elképesztően rosszul kezdtek és a mai napon első fokon hivatalossá vált, hogy a 76 esztendős tulajdonos Silvio Berlusconi négy év letöltendő börtönbüntetést kapott adócsalás miatt.   

Berlusconi nem először ült a vádlottak padján, ám eddig minden alkalommal felmentették vagy elévülés miatt megszüntették az ellene indított eljárásokat. Most viszont nem így történt és a Milánói bíróság 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a politikust, aki tegnap jelentette be visszavonulását. Emellett három esztendőre eltiltották minden féle közügytől, így ha nem vonul vissza, akkor sem tevékenykedhetne tovább.

A volt olasz miniszterelnök azonban remek ügyvédekkel rendelkezik, akik minden bizonnyal fellebbeznek az első fokú ítélet ellen, így még nem biztos, hogy ténylegesen 4 év lesz az ítélet, enyhítés még várható az ügyeben.

Arról még nem szólnak a hírek, hogy ez milyen formában érinti az AC Milan labdarúgócsapatát, viszont így ismét előtérbe kerülhet, amit már korábban megszellőztetett a sajtó, miszerint a veterán politikus kiszáll a klubból és eladja azt. Innentől kezdődhetnek a találgatások...

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése