2012. augusztus 21., kedd

Olimpián szereplő csatárt vehet a Manchester City


Hétvégén Agüero súlyos sérülést szenvedett és kidőlt a City soraiból. Így jelenleg Balotelli, Dzeko, Tevez és az az Adebayor áll Roberto Mancini rendelkezésére, akire nem igazán számít. Sok csapat örülne, ha ilyen csatárokat tudhatna csapatában, ám most újabb támadóra veti ki hálóját az újgazdag klub, némileg érthetetlen módon, hiszen nincs csatárposzton így sem hiányuk. A játékos, akit ki szemeltek a Swansea City angol támadója Scott Sinclair. A név sokak számára teljesen ismeretlen lehet ismeretlen lehet.

Sinclair részt vett az olimpián, tagja volt a Brit csapatnak és négy mérkőzésen lépett pályára, melyen egy gólt szerzett. A 23 éves játékos a Bristol Rovers csapatában nevelkedett, majd 16 esztendősen a Chelsea csapatához került 2005-ben. A nagyok között 5 alkalommal szerepelt, ez idő alatt hat klubnak adták kölcsön (Plymouth, QPR, Charlton, Crystal Palace, Birmingham és Wigan). A Swansea 2010-ben megvásárolta a Chelsea csapatától azóta a walesi csapatban rugdossa a gólokat. Az első forduló béli 5-0-ás sikerből egy góllal vette ki a részét a hétvégén. Piaci értékét 8 millió euróra taksálják, körülbelül ilyen összeget kell letennie a manchesteri csapatnak, ha tényleg szeretnék megszerezni a játékost, mely nem kíván hosszabbítani klubjával. 

„Nem érdekli őt egy újabb szerződés, és úgy tudom, a Manchester City ajánlatot tett érte, szóval csak idő kérdése, hogy eligazoljon, és ez mindkét klubnak jó lenne. Meg kell adnunk a támogatást a játékos fejlődése érdekében, így természetesen elengedjük, de helyette kell vennünk egy másik játékost” -nyilatkozta Cortuis a klub pályaedzője

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése