2012. augusztus 21., kedd

BL: Idegenbeli győzelmével közel a főtáblához a Dinamo Kijev, a Cluj és a Celtic

A mai napon öt mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája selejtezőkörének utolsó fordulójában, ez pont a mérkőzések fele, hiszen tíz párharc van. Vannak csapatok, melyek nagyon közel kerültek a főtáblához idegen béli győzelmükkel, ezáltal ellenfelük nagyon nehéz helyzetben és messze a főtáblától. Van párharc, mely még borzasztóan nyitott. Nézzük mi történt ma. 

A Dinamo Kijev csapata meggyőző 3-1-es győzelmet aratott a német Mönchengladbach otthonában, így nagyon kedvező előjelekkel várhatja a visszavágót, fél lábbal már a csoportkörben vannak. A német alakulat egy esetleges 3-1-el döntetlenre mentheti a párharcot jövő héten, vagy egy 3-0 az ő továbbjutásukat jelentené de lássuk be nagyon kevés az esély erre Kijevben.

Mönchengladbach (német)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–3 (Ring 13., ill. Mihalik 28., Jarmolenko 36., L. de Jong 81. – öngól)

A skót bajnok Celtic csapata idegenben intézte el svéd ellenfelét 2-0-ra és ezzel csak úgy mint az ukrán Dinamo ők is a főtáblán érezhetik magukat félig meddig. A Helsingborg 2-0-val döntetlenre mentheti a párharcot és hosszabítást csikarhat majd ki, illetve 3-0 val már továbbjutó lenne, de a Celtic otthonában nem éppen nyerni járnak a csapatok. Ha netán hazai pályán gólt lő a skót bajnok nagyon nehéz helyzetbe kerülnek a svédek.

Helsingborg (svéd)–Celtic (skót) 0–2 (Commons 2., Szamarasz 75.)

A dán Köbenhavn és a francia Lille párharca teljesen nyitottnak mondható. A mérkőzést az hazai északi csapat nyerte 1-0-ra, itt a visszavágó rengeteg variációval bír, könnyen előfordulhat a fordítás is, nem ülhet rá az eredményre a Köbenhavn.

FC Köbenhavn (dán)–Lille (francia) 1–0 (Santin 38.)

Kisesebb meglepetésnek mondható a CFR Cluj győzelme a belga bajnok Basel otthonában. A Vass Ádámot nélkülöző csapat a 65.percben még hátrányban volt, ám négy perc alatt sikerült megfordítani a meccset és így már a párbaj favoritjának számít a kolozsvári klub. Vass Ádám végig a kispadon ült.

FC Basel (svájci)–CFR Cluj (román) 1–2 (Streller 44., ill. Sougou 66., 71.)

Korábban már beszámoltunk a Szpartak Moszkva-Fenerbahce meccsről, itt a hazaiak nyertek 2-1-re, de ez az eredmény abszolút nem életbiztosítás, hiszen a Fener hazai pályán nagyon erős. A moszkvai játékosoknak nem lesz könnyű dolga a török katlanban, a szurkolók sokat jelenthetnek majd.

Szpartak Moszkva (orosz)–Fenerbahce (török) 2–1 (Emenike 59., Kombarov 69., ill. Kuyt 65.)

Holnap további 5 párharca folytatódik a küzdelem, jövő héten visszavágók és meg is lesz a főtábla.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése