2012. szeptember 3., hétfő

Huszti a forduló legjobbja, rekordot döntött, mindenki dícséri

Huszti Szabolcs remek hetet tudhat maga mögött, hiszen hét közben bejutottak az Európa Liga csoportkörében a Hannover csapatával, hétvégén pedig ismét begyűjtöttek a  három bajnoki pontot és ebben bizony a magyar játékosnak vastag szerepe volt. A történet ott kezdődik, hogy Szabolcs nem sok játéklehetőséghez jutott a Zenit csapatánál. Nem voltak megelégedve vele, és ő sem a helyzetével, úgy tűnik kijelenthető  hogy nem igazán feküdt számára az orosz pontvadászat. A nyári átigazolási szezon alatt elhagyta orosz csapatát és korábbi sikerei színhelyére Hannoverbe tért vissza, ahol nagyon várták őt, hiszen anno közönség kedvenc volt.  

Huszti viszonylag könnyen beilleszkedett a csapatba, nem volt számára új a környezet, a keret alakult át némileg csupán. A sajtó leírta őt a legtöbb helyen, mondván egy kiégett játékosról van szó. Nos, a magyar középpályás csattanós választ adott az őt kritizálóknak. A héten Európa Liga visszavágót játszottak a Slask Wroczlaw ellen és ezen a mérkőzésen remek játék mellett két gólt is szerzett Huszi az 5-1-re megnyert mérkőzésen, mely azt jelentette bejutottak az Európa Liga csoportkörébe.

Jött a hétvégi bajnoki mérkőzés a  Wolfsburg vendégeként, ami nem tűnt könnyű mérkőzésnek a párosítást figyelembe véve. Nos, a vége 4-0-ás vendég siker lett, Huszti Szabolcs és a Hannover egyaránt gálázott. A magyar középpályás Bundesliga rekordot jelentő négy gólpasszt adott a mérkőzésen, ezt a rekordot mostantól ő birtokolja.

A Kicker, mely Németország egyik ha nem a legtekintélyesebb magazinja a lehető legjobb osztályzatot adta Szabolcsnak, ez az osztályzat az egyes. Rajta kívül csupán René Adler a Hamburg kapusa kapott ilyen osztályzatot, így Huszti bekerült a forduló válogatottjába.  Nagyon örülünk, hogy Szabolcs ismét magára talált, többen már felvetették a kérdést, egy ilyen Husztinak helye lenne a magyar válogatottban...

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a Bundesliga hivatalos honlapján szerda este 18:00-ig lehet szavazni a forduló legjobb játékosára. A szavazást jelenleg Huszti Szabolcs vezeti a Bayern München csatára Thomas Müller előtt. Akinek van egy perce az lépjen be ide http://www.bundesliga.de/de/ gördítse le az egeret és a jobb oldalt a tabella alatt a következő feliratot találja (Wer war Spieler des 2. Spieltags). Ott lehet szavazni Szabolcsra! 

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése