2012. július 2., hétfő

Hivatalos: Vass Ádám nem Bulgáriában, hanem a román bajnoknál folytatja

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Vass Ádám elhagyja a Brescia csapatát és már átesett az orvosi vizsgálatokon Bulgáriában a CSZKA Szófia csapatánál és nemsokára aláírja szerződését. Ezt a bolgár média  egybehangzóan állította. A megállapodás azonban meghiúsult, a hírek szerint a magyar középpályás nem tudtak megállapodni az anyagiakat illetően. Ezt követően pár napig nem lehetett hallani a  játékos ügyével kapcsolatban, míg nem jött a hír, miszerint Vass Ádám aláírt a román bajnok kolozsvári CFR Cluj csapatához. Ezt a hírt később a klub hivatalos honlapján is megerősítették. A 23 esztendős korábbi válogatott labdarúgó elmondta, hogy remek lehetőséget lát a román bajnokcsapatban, könnyen a BL főtáblára juthatnak, mely remek ugródeszkát jelenthet és az sem mellékes, hogy közelebb lesz a szeretteihez, mintha a világ másik rézén focizna. 

Nézzük mit érdemes tudni Ádám új csapatáról. A CFR Cluj egy feltörekvő csapat, mely az utóbbi években kezdte el bontogatni a szárnyait. A klub első bajnoki címét a 2007-2008-as szezonban szerezte és a tavalyi pontvadászatban is az élen végeztek, így kétszeres román bajnokcsapatról beszélhetünk. Emellett büszkélkedhet 3 kupagyőzelemmel, illetve egy szuperkupa sikerrel. A csapat egyre híresebb Romániában és már Magyarországon is sokan szimpatizálnak vele. Játékoskerete nagyon vegyes, román, portugál, brazil, argentin, görög, olasz, belga, francia és immáron magyar játékos is alkotja. Stadionját 2008-ban újították fel, melynek befogadóképessége 23500 fő. 

A csapat nemzetközi mérlege:
VersenySPWDLGFGAGD
UEFA Bajnokok Ligája / BEK2122281121- 10
UEFA Európa Liga / UEFA Kupa210226815- 7
UEFA Intertotó-kupa11053220137 +
Teljes53297163949- 10
Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

1 megjegyzés: