2012. július 15., vasárnap

Hivatalos: Thiago Silva a PSG játékosa, Ibra még nem hivatalos

Napok óta vezető téma az átigazolási piacon Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic  milánói távozása. A két játékosért 65 millió eurót ajánlott az olaj gazdag PSG csapata, ám a két játékos nem egyszerre érkezik. Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a brazil válogatott Thiago Silva és a klubok mindenben megegyeztek, a játékos pársziban folytatja. Nem zárult le viszont még Zlatan Ibrahimovic ügye, róla még tárgyalnak a felek, ám közel a megállapodás. 

A 27 éves brazil hátvéd, akit posztja legjobbjának tartanak öt éves szerződést kötött és 42 millió eurót fizetett érte új csapata. Korábban 46 milliót ajánlott a PSG a játékosért, ám akkor Berlusconi a Milan első embere nemet mondott, mondván nem eladó a játékos. Nemrégiben pedig ő maga jelentette be, hogy eladták a két játékost, bár Ibrahimovic még hivatalosan nem írt alá. Silva piaci ára egyébként 38 millió euró, a Milan nagyon jó áron adta el védőjét és egyes hírek arról számoltak be, ha a két játékos távozik a klub 150 millió eurót sporol meg idén, ebbe belevették a vételárat, illetve a két játékos éves fizetését, mely roppant magas.


A 30 éves svéd támadó már fél lábbal a Paris Saint-Germaine játékosa, de a hivatalos bejelentés és a részleteket még nem hozták napvilágra, csak találgatások vannak. Ibrahimovic piaci értéke 37 millió euró, a vételárát is ilyen összegre becslik, és ha így van akkor több mint 65 millióba kerül a két játékos a PSG-nek. A duó vételára elérheti a 78-80 millió eurót.

Szerző: Őszi Ádám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése