2012. április 26., csütörtök

Müncheni örömünnep! Szertefoszló Madrid álmok


Felhőtlen boldogság

Nem akár milyen mérkőzést hozott a tegnap esti BL elődöntő visszavágója a Spanyol fővárosban.
A királyi Gárda Ronaldo büntetőjével már a 4. percben továbbjutásra állt, s mi több a 14. percben ismét beköszönt egy szép akciót követően. Ekkor sokan már letudottnak vélték a párharcot, legyintettek, úgy is rúg egy négyest a Real és kész…
De ez nem így történt, mivel a Bayern Robben vezényletével fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását, majd egy jogos tizenegyesből sikerült a szépítés, mely akkor abban a pillanatban, hosszabbítást ért. Ekkor már nagy nyomás nehezedett Mourinho fiaira, hiszen ha még egy gólt talál a Bayern ők csak négy rúgott góllal esetén mehetnek tovább.  Talán ennek tudatában nem működött oly módon a Real támadójátéka, melyet már megszokhattunk tőlük. Nagyobb hangsúlyt kellett fektetniük  a védekezésre. Az első félidő végén Robben szabadrúgása közben Pepe a sorfalban kezezett a büntetőterületen belül, a megpattanó labdát Cassillas hárította. Kassai nem látta az esetet.
A mindent eldöntő Bastian
Ez csupán azért érdekes, mert Pepe számára ez a második sárgalapot és kiállítást jelentett volna, a Rekordmaister számára pedig tizenegyest, mellyel a párharc is eldőlhetett volna.
A hibázó klasszis

A második félidőben is a Bayern volt a kezdeményezőbb ám egyik csapatnak sem sikerült a kapuba találni a rendes játékidőben. A hosszabbítás két tizenöt perce nem hozott különösebben nagy helyzeteket ám az izgalom annál inkább a tetőfokára hágott. Kassai véget vetett a mérkőzésnek és jöhetett a „lutri”.

Neuer túljárt Ronaldo eszén
Neuer ez első két Real kíséretet hárította nem kis meglepetésre előbb Ronaldo majd pedig Kaka rontott a Bayern pedig értékesítette mind két büntetőjét. Ekkor lefutottnak tűnt minden, ám ekkor két Müncheni rontásra a Real két értékesített büntetővel válaszolt, így minden kezdődhetett elölről, ám Ramos mintha csak egy amerikai futball mérkőzésen jutalomrúgást végezhetett volna el, úgy rúgta a labdát a lelátóra. A hazai Müncheni döntő Schweinsteiger kezében volt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest és döntőbe lőtte csapatát.


Az aggódó mester
Összességében a Bayern a két mérkőzésen mutatott teljesítményével kiérdemelte a továbbbujtást, hiszen többet birtokolták a labdát, többször lőttek kapura és többé-kevésbé irányították mind a két találkozót.

A két csúcsesélyes Spanyol gárda búcsúzott tehát a küzdelemsorozattól, így május közepén Bayern München-Chelsea finálét rendeznek az Alianz Arenaban.

Statisztikai forrás:http://www.nemzetisport.hu/

Szerző: Őszi Ádám

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó meccs volt (és most nem azért mondom, mert kikapott a real, bár szebbé tette az estémet:) ). Legalább nem csak Messi hagyott ki egy értékes 11-est:)

    VálaszTörlés
  2. Jó meccs volt és emlékezetes is marad jó pár éven keresztül nem csak ez hanem a Barca-Chelsea párharc is.

    VálaszTörlés