2015. augusztus 31., hétfő

Athletic Bilbao: Madridból érkezett a nagy dobás! - hivatalos

Madridból erősített az Athletic Bilbao, a klub tartja szokásait, s ezúttal is baszk labdarúgóról van szó. Jó erősítés roppant jutányos áron, persze azt majd az idő eldönti, hogy megérte-e vagy sem...! 

Immáron hivatalos, Raúl García az Atletico Madrid után az Athletic Bilbao mezét ölti magára. A kétszeres spanyol válogatott irányító három esztendő után hagyja el a Matracosokat, azt követően, hogy az idei szezonra igen periférián kívülre került Simeone elképzeléseit tekintve. 

Pedig aztán nemrégen a bajnok csapat vezére volt, avagy két esztendeje 17 gólt lőtt és 6 gólpasszt jegyzett a szezon egészét figyelembe véve, s még tavaly is eljutott 10 gólig és 4 asszisztig. Az idő azonban múlandó, egy korszak lezárult és jöhet egy új baszkföldön.

Jót jó áron, avagy piaci mércével aprópénzért igazolt a Bilbao, ám a klubtörténetet figyelembe véve Raúl García lett a klub második legdrágább igazolása holtversenyben. A transzfer 8 millió eurót számlál, s a felek 2019-ig szóló szerződést hitelesítettek kézjegyükkel. Csakúgy mint két esztendeje  Benat Etxebarria esetében, akkor a Betis gazdagodott 8 millió euróval. A transfermarkt.de egyébként 15 millióra taksálja Raúl piaci értékét.

S, hogy ki a Bilbao valaha volt legdrágább szerzeménye!? Az időben 1997-ig kell visszamenni, akkor 12 millió eurót adtak Roberto Ríosért, aki akkoron a Betis labdarúgója volt. 

A baszk klubot tehát még nem fertőzte meg a moderkori labdarúgás pénzéhsége, az együttes kitart hagyományai és szokásai mellett mely roppantmód tisztelendő. Lehetőleg csak baszk játékosok, s a pénzszórás ki van zárva.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése