2015. február 23., hétfő

UEFA Ifjúsági Liga: Drámai büntetőzés után Shakhtar öröm

Hétfőn délelőtt folytatódott az UEFA Ifjúsági Liga, a Bajnokok Ligája megfelelője az U19-es csapatok számára. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, korábban pedig már búcsúzott az Arsenal és a Real Madrid. Ezúttal az Olympiacosnak nem volt szerencséje, a görög alakulat büntetőkkel maradt alul ukrán ellenfelével szemben. 

Shakhtar Donetsk – Olympiakos 1-1 - büntetőkkel 5-4
G: Vachiberadze (27.-büntető) ill. Vergos (11.)

Csakúgy mint a felnőtt csapatnak, a Shakhtar Donetsk ifjúsági együttesének is semleges helyszínen kell megvívnia hazai mérkőzéseit a kelet-ukrajnai háború és Donetsk érintettsége miatt. Az ukrán együttes csoportelsőként lépett tovább, míg a görögök is jól szerepeltek, ám az Atletico Madrid megelőzte őket. Vergos révén hamar vezetést szerzett a vendég gárda, az Olympiakos sorozat béli házi gólkirálya túljárt Kudryk eszén. Az első játékrész közepén aztán büntetőhöz jutottak a hazaiak, a lehetőséggel pedig élni is tudtak, Vachiberadze magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Ezt követően azonban nem rezgett a háló, habár mindkét félnek voltak nagy lehetőségei, a kapuk érintetlenek maradtak. 

A szabályzat értelmében nem hosszabbítás, hanem egyből hirtelen halál, tehát büntetőpárbaj következett. Az első négy páros nem hibázott, ötödikre azonban a görögök vétettek Ignatidis révén, sorsukat pedig a már a rendes játékidőben büntetőt értékesítő Vachiberadzére "bízták", az ukrán reménység azonban rontott, így tovább mehetett a párbaj. Görög oldalon Toli rontott, Arendaruk pedig értékesítette sajátját, így a Shakhtar fiataljai örülhettek.

Este pályán lesz az Anderlecht és az FC Barcelona.

Ifjúsági Bajnokok Ligája (Nyolcaddöntő):
Atletico Madrid – Arsenal 1-0
Real Madrid – FC Porto 1-1 - büntetőkkel 1-3
Shakhtar Donetsk – Olympiakos 1-1 - büntetőkkel 5-4
Február 23. Anderlecht – Barcelona
Február 24. Benfica – Liverpool
Február 24. Ajax – AS Roma
Február 24. Manchester City – Schalke
Február 25. Chelsea – Zenit

A góllövőlista élmezőnye:
7 gólos: Solanek (Chelsea), Mayoral (Real Madrid)
6 gólos: Al Azzouzi (Ajax), Sinclair (Liverpool)
5 gólos: Brasnic (Leverkusen), Byrne (Manchester City), Crowley (Arsenal), Leya (Anderlecht), Vergos (Olympiacos)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése