2015. február 4., szerda

FA-Kupa: Kiharcolta a továbbjutást a Manchester United

Egy párharc híján teljes az Angol FA-Kupa nyolcaddöntőjének mezőnye, miután kedden három párharcot is újrajátszottak. A Manchester United hazai pályán könnyed győzelmet, mutatott be sokkalta alacsonyabban jegyzett ellenfelével szemben, míg az is kiderült, hogy a Preston lesz Van Gaal tanítványainak ellenfele. Nem hullott Premier League csapat, erről pedig a Sunderland gondoskodott a Fulham ellenében. Szerdán a Bolton és a Liverpool mérkőzésével zárul a 4. forduló.  

Manchester United - Cambridge United  3-0 (2-0)
Helyszín: Manchester, Old Trafford
Gólszerzők: Mata (25.), Rojo (32.), Wilson (73.)  -ill. -
Sárga Lap: - ill. -
Kiállítás: - ill. -

Manchester United: De Gea - McNair, Smalling, Evans, Rojo (Young 81.) - Fellaini, Blind, Rooney, Mata, Di Maria (Herrera 71.) - Van Persie (Wilson 66.). Vezetőedző: Van Gaal

Cambridge United: Dunn - Taylor, Coulson, Nelson, Tait - Chadwick (Morrissey 51.), Champion, McGeehan, Donalds - Elliott, Simpson (Kaikai 61.). Vezetőedző: Money

Erős kezdővel, negyedik ligás ellenfelének esélyt sem hagyva érkezett meg az újrajátszásba a Manchester United, mely kapujához szegezte a vendégeket. A mezőnyfölény a 25. percben érett góllá, ekkor Rojo törte meg a csendet, a párharcot tekintve 115 percet kellett erre várnia az első gólra. Az újrajátszás soha nem jó, plusz kilencven percet jelent, ami a szezon egészét tekintve bizony belekerül a lábakba, így ennek megfelelően minél előbb szerette volna Van Gaal csapata lezárni a párharcot. A 32. percben Van Perise készített elő, Rojo pedig első gólját jegyezte Vörös Ördögként, számára biztosan nagyon emlékezetes marad ez a meccs. A két gólos előny tudatában a United látványosan visszavett az iramból, a második játékrészben már a Cambridge is több helyzetet tudott kialakítani. Ennek ellenére a 73. percben a hazaiak szerezték meg harmadik góljukat, a csereként meccsbe szálló Wilson talált Dunn kapujába. A meccs végén kis híján megvolt a Cambridge becsületgólja, ám egy kicsit pontosabbnak kellett volna lenni. Legjobb tizenhatban a Manchester United, avagy irány Preston!

Fulham (II.) - Sunderland 1-3
G: Rodallega (28.) ill. Bettinelli (61.-öngól), Alvarez (75.), J. Gomez (90+3.)

A gól nélküli első mérkőzést követően összevonva 118 percnyi játék után Rodallega találatával rezgett először a háló. A hazai vezetés azonban nem tartott ki, Bettinelli 61. percben vétett öngóljával visszajött a meccsbe a Sunderland, majd Alvarez gólját követően a 75. minutumban már a vezetés is a vendégek kezében volt. A végjátékban teljesen kinyílt a Fulham védelme, megpróbáltak egyenlíteni a londoniak, ám ez nem sikerült, a túloldalon pedig Gomez tette fel az i-re a pontot. A Sunderland ezzel készülhet a harmadik ligás Bradford elleni nyolcaddöntőre.

Sheffield United (III.) - Preston (III.) 1-3
G: Murphy (38.) ill. Gallagher (63., 73.-büntető), Huntington (69.)

Hiába szerzett hazai pályán vezetést a szebb napokat is megélő Sheffield United, a harmadik ligás csapatok újrajátszásán, Murphy találatára a 63. percben Gallagher válaszolt. Sokat nem kellett várni a fordításra, Huntington révén hat perccel később már a Preston vezetett. Végül Gallagher büntetőből állította be a végeredményt, tíz percnyi rövidzárlat elég volt a vendégeknek. A Preston a következő körben a Vörös Ördögöket fogadja.

FA-Kupa
Íme a nyolcaddöntő párosítása:
Crystal Palace - Liverpool/Bolton Wanderers (II.)
Arsenal - Middlesbrough (II.)
Aston Villa - Leicester City
West Bromwich Albion - West Ham United
Bradford City (III.) - Sunderland
Blackburn Rovers (II.) - Stoke City
Derby County (II.) - Reading (II.)
Preston (III.) - Manchester United

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése