2015. február 4., szerda

Top10: Íme a tél legdrágább átigazolásai! - összegző

Pár kivételtől eltekintve lezárult a téli átigazolási piac, a legdrágább transzfert pedig a Chelsea labdarúgócsapata hajtotta végre a kolumbiai Juan Guillermo Cuadrado megszerzésével. Nézzük hogyan fest a top 10-es lista!

1. Juan Cuadrado: A kolumbiai a Fiorentina csapatát és a Serie A-t hagyta a háta mögött, egyben pedig az is eldőlt, hogy egyelőre biztosan nem lesz a Barcelona játékosa. A tél legdrágább transzfere 33,4 millió euróba került, a violáknak pedig "tele" a pénztárcája, a nyáron lehet költekezni...

2. Wilfried Bony: Az Afrika Kupán jelenleg is érdekelt támadó remek produktumával felhívta Pellegrini figyelmét, így a walesi Swansea szép  summát, 32,3 millió eurót tehetett zsebre támadójáért. nem sokon múlott, hogy nem ez lett a tél legdrágább transzfere.

3. André Schürrle: A német világbajnok a dobogó harmadik helyezettje, a Chelsea elköltött egy jó nagy adag pénzt, viszont zsebre is tett, ugyanis a szélső játékjogáért 32 millió eurót tett le az asztalra a Wolfsburg, mely komoly célokat tűzött ki maga elé.

4. Enzo Pérez: Komoly üzlet zajlott le a Benfica és a Valencia között, a portugálok 25 millió eurót tehettek zsebre csapatuk argentin válogatott irányítójának játékjogáért. Úgy fest, hogy Valenciában is komolyan gondolják a stabil spanyol élcsapat titulust...

5. Bernardo Silva: Az ötödik pozícióban aztán egy nagy anyagi zuhanást tapasztalhatunk, ám még itt is nagy pénzekről van szó. A portugál listavezető 20 esztendős támadó középpályását is eladta, az AS Monaco 15,75 millió eurót tett le érte. A Benfica jelen állás szerint vezeti hazája bajnokságát, kérdés, hogy az egység és az erő mennyire csappant meg ezen átigazolások kapcsán. persze 40,75 millió euró az rengeteg pénz.

6. Ricardo Goulart: Íme egy nem európai transzfer, mely mégis bekerült a tízes listába, jelezvén, hogy a kínai pontvadászat nívója és anyagi helyzete egyre fokozódik. A liga jelenlegi "császára" a Guangzhou Evergrande 15 millió eurót fizetett a Cruzeiro remekül teljesítő és európai csapatok által is csábított válogatott támadójáért.

7. Gabriel Paulista: Az Ágyúsok menedzsere Arsene Wenger is belenyúlt a kasszába, a cél a védelem megerősítése volt. A Villareal brazil védőjét végül 15 millió euróért sikerült megszerezni.

8. Seydou Doumbia: Elhagyta a hideg orosz ligát a CSZKA Moszkva elefántcsontparti válogatott támadója, aki jelenleg szintén az Afrika Kupán szerepel, s a tornát követően csatlakozik majd az AS Romához. A felek között 14 millió euró cserélt gazdát.

9. Lucas Silva: A lista utolsó előtti helyén a Real Madrid egyik téli igazolása, a fiatal brazil védekező középpályás a Cruzeirot hátrahagyva 13 millió euró ellenében érkezett meg a spanyol fővárosba. A másik szerzemény Martin Ødegaard ennél jóval olcsóbb volt, a királyiak, mindössze 2,8 milliót fizettek érte.

10. Ryan Bertrand: a listát végül az angol válogatott védő zárja, a Chelsea 12,78 millió euróért adta el a már kölcsönben a Southamptonban szereplő játékosát. A Szentek éltek tehát opciós jogukkal, a londoni kékek pedig pluszosan zárták a téli időszakot. Ilyen is ritkán van...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése