2015. december 4., péntek

Spanyol Kupa: Nagy meglepetés érte a Villarealt és a Malagát

A Copa del Rey (Spanyol Kupa) jelenlegi szakaszában a nyolcaddöntőbe jutás a tét, s az FC Barcelona szereplésétől eltekintve, mindegyik párharc az odavágóknál jár. A katalánok a klubvilágbajnoki szereplés miatt már lejátszották mindkét meccsüket és továbbjutottak. A kiírás szerint az alacsonyabb osztályú csapatok kezdenek hazai pályán, s bizony elég sűrűen születik meglepetés. 

Nem csoda, hogy sok a meglepetés, ez a kupa rendszerének köszönhető, ugyanis a párharcok két mérkőzésen dőlnek el, így az idegenbéli mérkőzést követően a magasabb osztályú csapatok hazai pályán javíthatnak. A klubfutballban hatalmas a hajtás, roppant összetett a csapatok menetrendje, ez pedig hatványozottan igaz azokra, akik a nemzetközi porondon is szerepelnek. Ez rotációt, pihenőnapot szül a kulcsjátékosok számára, mondván nagy baj nem lehet, ha valami rosszul sül el hazai pályán kijavítjuk. Ellenben a túloldalon feltüzelt játékosokkal találkozhatunk, akik életük meccsére készülnek több esetben, sokkalta motiváltabbak, mint az ellenfél.

A fent említett "csapdába" sétált bele a Villareal és a Malaga is, mindkét együttes alulmaradt másodosztályú riválisával szemben, ám hátrányuk nem nagy, ráadásul mindketten rendelkeznek idegenben lőtt góllal is, mely nagyon sokat nyomhat a latba a végén. A Huesca és a Mirandés nagyon szép eredményt ért el, ám a visszavágó tükrében továbbra is az élvonalbeli csapatok a párharc esélyesei. 

A Bilbao szintén tartalékosan lépett pályára, ám harmadosztályú ellenfele nem tudott nagyot villantani, így is sima két gólos vendég győzelmet konstatálhattunk. 

Linense (III.) - Athletic Bilbao 0-2 (0-1)
G: - ill. Sola (13.), Laporte (19.)

Huesca (II.) - Villarreal  3-2 (1-0)
G: L. Fernandez (3.), Merida (53.-büntető), Machis (75.) ill. Leiva (51.), Bakambu (58.)
Kiállíáts: C. Fernander (90+2.) ill. - 

Mirandés (II.) - Malaga 2-1 (1-0)
G: A. Garcia (34.), Junior (69.) ill. Santa Cruz (52.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése