2015. december 4., péntek

Coppa Italia: Városi derbi a nyolcaddöntőben! - Íme a párosítás

Sorsoltak a Coppa Itáliában, avagy elkészült a nyolcaddöntő párosítása, s csatlakoztak a sorozathoz a legnagyobb  olasz csapatok, melyek eddig erőnyerőként "megbújtak". Két párharc is igen pikánsnak ígérkezik, emellett pedig a negyeddöntő párosítása is köztudott. 

Immáron csak három alacsonyabb osztályú csapat van harcban, a sorsolást tekintve jelenleg azt mondhatjuk, hogy a Genoa járt a legjobban. Emellett az AS Roma és az Inter kapott még  nem saját osztálya béli együttest. A milánóiak a Seria B listavezetőjével találkoznak.

A forduló egy városi rangadót is hoz, Torinó nagy párharc készül, míg az AC Milan a Sampdoria vendége lesz, a két csapat kapcsolatát ismerve roppant pikáns kupameccs elébe nézünk.

Coppa Italia; A nyolcaddöntő párosítása:
Lazio - Udinese
Juventus - Torino
Inter - Cagliari (II.)
Napoli - Hellas Verona
AS Roma - Spezia (II.)
Genoa - Alessandria (III.)
Sampdoria - AC Milan
Fiorentina - Carpi

Nem csak a nyolcaddöntők párosítását hozták létre, kialakították a végleges menetrendet, megvan a két ág, így az is ismert, hogy mely párharcok továbbjutói találkoznak egymással a negyeddöntőben. Igazi bombamérkőzések jöhetnek a következő körben a papírforma alapján, míg azt is konstatálhatjuk, hogy az AS Roma - Lazio és az Inter - AC Milan páros külön ágra került, így akár a döntőben találkozhatnak egy városi derbi keretein belül.

A negyeddöntőben:
(Lazio / Udinese) - (Juventus / Torino)
(Inter / Cagliari) - (Napoli / Verona) 
(Roma / Spezia) - (Genoa / Alessandria) 
(Sampdoria / Milan) - (Fiorentina / Carpi)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése