2015. október 21., szerda

Újabb kulcsemberét vesztette el a Barca

Eddig sem volt könnyű helyzetben az FC Barcelona labdarúgócsapata, ahogyan a klub vezetőedzője Luis Enrique sem. A BATE Borisov elleni Bajnokok Ligája találkozó első félidejében pedig tovább tetéződtek a gondok, egy újabb labdarúgó sérült meg. 

A 18. percben Sergi Roberto maradt fájdalmas arccal a földön, s az ágyékát fogva jelezte, hogy gond van, nem tudja folytatni a játékot. Az elsődleges orvosi diagnózis szerint húzódásról van szó, ám csak a hazatérés után lesz esedékes a részletes vizsgálat, a szerdai nap folyamán állítják fel a pontos diagnózist az orvosok. Műtétre szinte biztosan nem lesz szükség, ám egy jó pár hetes kihagyás szinte biztosan borítékolható. Aki sportol és volt már hasonló sérülése, az tudja, milyen kellemetlen.

Üröm az örömben! Így lehetne jellemezni a kényszerű cserét, ugyanis Rakitic érkezett a pályára, s a második félidőben az ő duplájával döntötte el a találkozót a mondhatni visszafogottan futballozó katalán csapat.

A bajok tehát tovább tetéződtek, nem elég, hogy még mindig tart az átigazolási embargó, ezáltal nem sikerült frissíteni a keretet és fásultság érezhető a gárdán, Lionel Messi mellett Rafinha és Iniesta is a partvonalon kívül van, lassacskán nem lesz bevethető középpályása Enrique mesternek. 

A katalánoknál már nagyon várják a téli piacnyitányt, az átigazolási tilalom lejárását. Szinte biztosak lehetünk benne, hogy mind érkezők, mind pedig távozók lesznek a tél folyamán. Opció kell, hogy legyen egy középpályás érkezése, s a támadósorban is változásokra lesz szükség, olasz sajtóhírek szerint Lavezzi és a klubok már meg is egyeztek egymással az argentin átigazolásáról.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése