2015. október 29., csütörtök

MLS rájátszás: Óriási meccsen búcsúzott a címvédő!

Semleges nézői szemmel káprázatosan kezdődött az MLS 2015-ös szezonjának rájátszása, az első találkozón megszületett ugyanis a szezon legszebb gólja és búcsúzott a tavalyi egyik döntős, míg a második találkozó izgalmas, fordulatos gólzáporba torkollott, melynek végén a címvédő is letette a lantot. 

Seattle Sounders - Los Angeles Galaxy 3-2 (2-2)
Helyszín: Seattle, CenteryLink Field: 39537 néző; Vezette: J. Marrufo
Gólszerzők: Dempsey (5.), Valdez (12.), Friberg (73.) ill. Lletget (6.), Zardes (22.)

Fantasztikus hangulat, majdnem 40 ezer néző fogadta a csapatokat, s hazai szempontból parádésan indult a meccs, már az 5. percben vezetést szerzett Dempsey, azt követően, hogy a vendégek kapuvédője Ricketts, s az egyik védő nem értette meg egymást, s hatalmas hibát vétettek. Sokáig azonban nem lehetett ott a mosoly a Seattle szurkolóinak száján, ugyanis egy egész perc sem telt el, amikor a Galaxy  Lletget révén egyenlített. A gólpárbaj folytatódott, a 12. minutumban egy pontrúgást követően újabb vendég védő blamázott hatalmasat, kiengedte volna a labdát, ám mögötte érkezett Valdez, s becsúszva a kapuba sodorta a labdát. Furcsa volt a gólcsend, egészen a 22. minutumig kellett várni az újabb egyenlítő találatra, ekkor Zardes lőtt a hálóba távolról, s bár Frei beleütött, csak feltenni tudta a felsőbe azt. Eztán elzárták a gólcsapot, releváns volt, hogy ilyen ütemben nem folytatódhat a gólgyártás. 

A mindent eldöntő győztes találat a 73. percben született, Friberg kapáslövéséről bizonyára még sokat fognak beszélni a Sounders szurkolói. Halkan megjegyezve, hogy ezúttal is a védelem hibázott, rövid volt a felszabadítás. Nem a védelmekről szólt z a találkozó, a vendégek három bekapott gólja egyaránt a hátsó alakzat számlájára írható. Ennek eredménye pedig az lett, hogy a címvédő búcsúzott, eddig tartott Steven Gerrard első tengerentúli szezonja.

Rájátszás 1. forduló:
DC United - New England Revolution 2-1
Seattle Sounders - Los Angeels Galaxy 3-2
okt. 30. 00:00 Montreal impact - Toronto FC
okt. 30. 03:00 Portland Timbers - Sporting Kansas

Erőnyerő csapatok:
Volumbus Crew, New York Red Bulls, Vancouver Whitecaps, FC Dallas

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése