2015. október 29., csütörtök

MLS rájátszás: Hiába az év gólja, kiesett a tavalyi döntős

Éppen hogy véget ért a hétvégén az alapszakasz, már a rájátszással folytatódott az MLS 2015-ös szezonja. A négy erőnyerő csapat ugyanis várja ellenfelét a negyeddöntőben, ahol már oda-visszavágós rendszer dönt a felek között, ám most még a rájátszás első körében egyetlen találkozón dőlt el minden. Noha a New England vezetett, vendéglátója a DC United fordítani tudott, így a washingtoni gárda került a legjobb nyolc közé. 

DC United - New England Revolution 2-1 (1-1)
Helyszín: Washington, Robert F. Kennedy Stadion: 21517 néző; Vezette: M. Geiger
Gólszerzők: Pontius (45.), Rolfe (83.) ill. Agudelo (15.)
Kiállítás: - ill. Jones (90+2.)

Az év legszebb momentumával, s minden bizonnyal a végelszámolásnál legszebbnek választandó góllal indult az idei esztendő rájátszása, avagy a tavalyi finalista, végül a döntőben vereséget szenvedő New England játékosa Agudelo káprázatos gólt ollózott két védő gyűrűjében. Hamar nagy bajba kerülhetett volna a DC United, a vezető vendég találat után ugyanis kis híján követte a második, Hamid azonban ziccert fogva tartotta meccsben csapatát. Az első játékrész végén aztán jött az egyenlítés, lélektanilag egy nagyon fontos pillanatban, egy szabadrúgást követően Pontius bólintott, Schuttleworth pedig már csak kiszedni tudta a labdát a hálóból. 

A második játékrész első fele viszonylag eseménytelenül zajlott, míg nem a 74. percben egy kézre lőtt labda révén büntetőhöz jutottak a hazaiak, ám a megítélt tizenegyest Rolfe a kapufára vágta, így maradt a döntetlen. Javította azonban hibáját a játékos, tíz perccel később a találkozó hajrájában csak a kapuba kellett passzolnia, zseniális kiszolgálást kapva. Az egyenlítő találat a 90. percben érkezett volna, ám Hamid hatalmas bravúrt bemutatva védte meg kapuját a góltól, s itt még nem volt vége. A ráadásban Jones szeretett volna betörni a tizenhatoson belülre, s úgy érzékelte, ellenfele ezt a játékszer kézzel történő megérintésével akadályozta meg, ám a játékvezető sípja néma maradt, a labdarúgó pedig kis híján leharapta a játékvezető fejét, amiért mehetett is zuhanyozni. Érdekes momentum volt a végén, mindenki döntse el maga, hogy a játékvezető belenyúlt-e a meccsbe vagy sem. A videón megtaláljátok az eseménysort, egy azonban biztos, a tavalyi döntős New England kiesett, míg a DC United várhatja negyeddöntő béli ellenfelét.

Rájátszás 1. forduló:
DC United - New England Revolution 2-1
Seattle Sounders - Los Angeels Galaxy 3-2
okt. 30. 00:00 Montreal impact - Toronto FC
okt. 30. 03:00 Portland Timbers - Sporting Kansas

Erőnyerő csapatok:
Volumbus Crew, New York Red Bulls, Vancouver Whitecaps, FC Dallas

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése