2015. október 3., szombat

Lenullázták a Wolfsburgott a német rangadón

A Borussia Mönchenglabdach nyerte meg a Bajnokok Ligája csapatok csatáját a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójának szombati játéknapján. A cserék meghozták a három pontot, a meccs a végjátékban dőlt el. 

Mönchengladbach - Wolfsburg 2-0 (0-0)
Helyszín:  Borussia-Park; Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők: Nordtveit (75.), Traore (79.) ill. - 
Sárga: Xhaka (44.), Johnson (44.) ill. Schafer (41.), Rodriguez (68.), Kruse (77.)
Kiállítás: - ill. - 

Mönchengladbach: Sippel - Korb, Christiensen, Dominguez, Wendt - Traore, Dahoud (Nordtveit 69.), Xhaka, Johnson (Herrmann 69.) - Stindl, Raffael (T. Hazard 89.). Vezetőedző: Schubert

Wolfsburg: Benaglio - Rodriguez, Klose, Naldo, Jung - Guilavogui, Schafer (Dost 68.), Kruse, Arnold (Bendtner 81.), Caligiuri - Schürrle. Vezetőedző: Hecking

Mindkét csapat Bajnokok Ligája mérkőzést játszott hét közben, s mindkét gárda manchesteri csapattal mérkőzött meg. A hazaiak a City, míg a vendégek a United ellenében maradtak alul egyaránt 2-1-re. A sorozatterhelés kihatással volt a kezdőcsapatok összeállításánál, ez főként a Wolfsburg esetében volt megfigyelhető, ugyanis Dante, Dost, Luiz Gustavo és Draxler is csak a kispadon kapott helyet. Ott volt azonban a pályán az első perctől Kruse, a középpályás számára roppant pikáns volt az összecsapás, hiszen a nyáron hagyta el a Mönchengladbachot a Wolfsburg hívó szaváért. 

A kezdeti puhatolódzást követően a Gladbach révén jegyezhettük fel az első komoly helyzetet, Stindl a kapufát találta telibe. A túloldalon egyből jött a válasz, Schürrle tört be a szélen, fordult le tanítani való módon védőjéről, ám jól fogta a szöget Sippel, így nem lett a lövésből gól.  A 16. minutumban aztán tömegjelenetet láthattunk, Sippel ütötte el Schürrle lábát, a büntető azonban elmaradt (a felvételek alapján hibázott a játékvezető). A hazaiak pedig kis híján leharapták a sípmester fejét miszerint színészkedésért lapot kellene adni a farkasok támadójának. Schürrle és Xhaka összeszólalkozott, melyet lökésváltás követett a játékvezető szeme előtt, ám Felix Zwayer színes lap nélkül oldotta meg az esetet. Ezt követően elcsöndesedtek a csapatok, a mezőnyjátéké, lett a főszerep. A 35. percben egy Schafer kísérletet jegyezhettünk fel, illetve a játékrész hajrájában előkerültek a lapok, a játékvezető elejét vette a mérkőzés eldurvulásának.

A fordulást követően esemény negyed óra következett, majd kis híján rezgett a háló, Stindül távoli kísérlete azonban ha centikkel is, de a kapufa külső fele mellett hagyta el a játékteret. A 70. perc derekához érve aztán megszaporodtak az események, Schürrle mellé bejött Dost, míg a hazaiak is cseréltek, egyből kettőt is. Ez pedig eredményre vezetett, a csereként érkező Nordtveit ugyanis a 75. minutumban bevette a kaput, 20 méterről eleresztett lövésével Benaglio nem tudott mit kezdeni. A baj pedig csőstül jött a Wolfsburg számára, még ocsúdni sem bírtak a sokkból, máris a hálóban volt újra a labda, kevesebb mint négy perc kellett Traore találatához, mely egy gyönyörű szóló végén született. A 81. percben Bendtner beállítása már nem segített, hiába a három csatár, gól és pont nélkül maradt a rangadón a Wolfsburg.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése