2015. október 3., szombat

Bundesliga: Gólzápor a péntek esti nyitányon

Semleges nézők számára egy roppant izgalmas és eseménydús mérkőzéssel rukkolt elő az újonc Darmstadt, illetve a Mainz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójának zárómeccsén. Öt gól és dráma a végén...! 

Darmstadt - Mainz 2-3 (1-2)
G: Heller (27.), Sailer (57.) ill. Bell (15.), Malli (24.), De Blasis (64.)

Tömöt lelátók, 17 ezer szurkoló fogadta a csapatokat, ez azonban nem rémítette meg a vendégeket, hozzá vannak szokva sokkalta több nézőhöz és vadabb atmoszférákhoz. A gólcsap a 15. minutumban nyílott meg, Latza pontrúgását követően Bekk bólintott a hálóba. Nem tellett el újabb tíz perc és már 0-2 állt az eredményjelzőn, a vendégek házi gólkirálya Malli tekert a jobb alsóba, meglehetősen szabadon vezethette a labdát, nem léptek ki rá, ez pedig hiba volt. Három perccel később aztán jött a szépítő találat, a Darmstadt jelezte, hogy meccsben kíván maradni. Heller zseniálisan verte meg védőjét, egy testcsellel megetette, lefordult, s a felső sarokba tekert, úgy, hogy fel sem nézett. Gyanús, hogy a forduló találatát láttuk...!

A fordulást követően aztán robbant a lelátó, egy zseniálisan kipasszolt akció végén Sailer érkezett a beadásra, s passzolt a kapuba, védőjét lehagyva. A Mainz azonban nem adta fel, s újra megszerezte a vezetést, De Blasis is feliratkozott a góllövők közé, a hazaiak védelme jócskán benne volt a gólban. A találkozót a 86. percben Samperio eldönthette volna, ám Mathenia hárítani tudott. A ráadásban pedig jött a dráma, büntetőhöz jutott a Darmstadt, ám a 90+6. percben Wagner ritkán látott mértékben lőtte fölé a labdát, így nem tudott pontot menteni az újonc.

Nyitánynak nem volt rossz, szombaton és vasárnap jöhet a folytatás. A részletes programért KATT!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése